fredag 13 juli 2012

Stavgång och solnedgång

Sedan jag kommit hem från Lydiagården har jag gått en hel del med stavarna. Det är jobbigt och det känns, men jag ser på armarna att det gör nytta. Furix, massage, och nu detta är en bra kombo. Jag  går ca 2-3 km ngn gång i veckan...Men jag blir så trött, men jag går på ändå. Sover på nätterna nu, men jag pratar en massa i sömnen och snarkar och lever rullan. Men jag sov dåligt innan jag åkte till Lydiagården.

 Lydiagården gjorde sådan nytta för mig. Bara det håller i sig nu tills jag börjar jobba. Jag funderar på Lydiagården...bara detta att det fanns personal hela tiden att tillfråga och bolla tankar med när de kom upp. Detta är ju fantastiskt, inte bara grupper då och då utan helheten...HELHETEN...
Samtalen kring matbordet, man kunde prata fritt utan att det var en massa andra människor runt och lyssnade som vi inte kände eller som tillhörde någon annan kategori tex reumatiker, eller tillhörde någon ortopedavdelning mm . Denna hemtrevliga miljö på Lydiagården. Lydiagården är inte en instution bland andra det är en levande miljö med personal som ser en, hela tiden man är där. Tar en kopp kaffe med oss, sitter ner och "det goda samtalet" fortsätter där vi slutade innan. Det ges utrymme för både kroppslig behandling och andliga reflektioner om man så önskar, eller vill avstå från...ingen ifrågasätter ditt val. Och naturen in på knuten med dess fina vandringsleder. Naturen är så viktig för helheten. Naturen läker...människan. Och därför älskade jag Lydiagården så.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
när vi kom ner till Båstad så var alla "Böckerskogsungarna" på plats. Familjen A-qvist och vi åker ner till Paulins brygga för att bada...nja...inte jag då då. Jag lägger in lite bilder på den kvällen, observera att korten inte är fotshoppade...så underbar solnedgång.
Vi var på beachwolley´n och tittade, alltid lika kul. Och Cajsa den lilla mumsan gick fram till en kille i MFF (team Samsung)och frågade om hon fick hans tävlingströja...och sa han nej....nopp.LEEER.
























söndag 8 juli 2012

Min rehabvecka på Lydiagården

http://www.lydiagarden.se/

lydiagarden@lydiagarden.se

Detta är adressen till Lydiagården i Höör i Skåne.  Jag har haft förmånen att få åka dit i fem dagar på en otroligt professionell handledning av all personal som finns på gården. Bara det att onkologläkaren har mellan 30-40 års erfarenhet säger inte lite. Vi fick bl.a lyssna och vara med på kunskapsresan...denna otroligt "bästa" information som jag fått under hela tiden. Allt samlat på en och samma plats. Många tankar och det grävdes en hel del och tårar kom, men nödvändigt. Vi var 9 kvinnor i olika åldrar som bodde på gården. Vi hade alla mycket i "ryggsäcken". Vi hade gruppsamtal just anpassat för kvinnor i vår ålder, bra uppdelat.

I krea-rummet hade vi tillgång till alla möjliga aktiviteter som vi ville "pyssla" sitta och pilla med. Även dessa kvällar blev det mycket spontansamtal, faktiskt hela tiden. Så skönt att träffa dessa kvinnor som varit med om samma resa, har samma förståelse. Vi hade mycket att ge varandra. Dela sorg och erfarenheter...för att kunna ta nästa steg och gå vidare.

Men vaktmästaren på gården fick vi tillgång att gjuta i betång. Detta var otroligt kul. Det var så skönt att arbeta med händerna och slippa tänka...och utan tjat och utan att någon ryckte i en hela tiden, som det är hemma. Bara kunna fixa med händerna och LÄKA.


På torsdagskvällen kom Karolina och Jakob Hellman och sjönk för oss...så otroligt kul. Bara för oss 9. Det var så mysigt och sitta och prata med dem efteråt och höra dem berätta. Deras musik och texter som Karolina läste gick direkt in i själen.TACK!!!!

Maten som serverades var jätte god.

Jag kommer att skriva då och då om Lydiagården. Men...gå gärna in på deras hemsida och läs och sprid vidare att detta finns...om man inte får detta betalt av sitt sjukhus så kan man söka bidrag, detta vet de på Lydiagården och tipsar och hjälper er med info. Varje år finns ett "visst antal pengar" men denna pott fylls på varje år,,,,så dra dig inte för att söka!!!

Jag måste samala tankarna så jag kan skriva mer om detta...

Vistelsen på Lydiagården är en lisa för kropp och själ

TACK TILL ALL PERSONAL PÅ LYDIAGÅRDEN, INGEN NÄMND OCH INGEN GLÖMD.










 

Lydiagården gjorde sådan nytta för mig. Bara det håller i sig nu tills jag börjar jobba. Jag funderar på Lydiagården...bara detta att det fanns personal hela tiden att tillfråga och bolla tankar med när de kom upp. Detta är ju fantastiskt, inte bara grupper då och då utan helheten...HELHETEN...
Samtalen kring matbordet, man kunde prata fritt utan att det var en massa andra människor runt och lyssnade som vi inte kände eller som tillhörde någon annan kategori tex reumatiker, eller tillhörde någon ortopedavdelning mm . Denna hemtrevliga miljö på Lydiagården. Lydiagården är inte en instution bland andra det är en levande miljö med personal som ser en, hela tiden man är där. Tar en kopp kaffe med oss, sitter ner och "det goda samtalet" fortsätter där vi slutade innan. Det ges utrymme för både kroppslig behandling och andliga reflektioner om man så önskar, eller vill avstå från...ingen ifrågasätter ditt val. Och naturen in på knuten med dess fina vandringsleder. Naturen är så viktig för helheten. Naturen läker...människan. Och därför älskade jag Lydiagården så.