söndag 30 juni 2013

Söndag

Igår på kvällen hade jag så ont i kroppen och huvudet att jag inte kunde äta något. I.o.f var jag ganska mätt men bra att äta när jag har huv.värk i alla fall, om det bryter ut i migrän. Vi har varit och firat svärfar som fyllt 70-år. Vi träffade även alla syskonen m familjer och barn. Bebis-gos blev det också :) mysigt!
På kvällen skulle vi kolla på film på tv tillsammans Cajsa, Klas och jag, Phille hade kompis här. Men jag hade visst somnat redan kl.20.30 och vaknade av att Cajsa ropade--kan man inte få kolla ifred utan dina snarkningar?
Idag har jag så ont i lederna & musklerna igen. Saknar värmen för värkens skull, men inte lymfvätskan. Att det är sådan skillnad...


Svaret på mammografin har kommit och det är RENT från metastaser. Ulrike skrev att--trots detta bra resultat måste! du undersöka dig noga, ofta. Och det gör jag. I juli är det tre år sedan jag började med cellgifterna, maj tre år sedan jag opererades. Och då tänker jag...tio år och hela åttio procent att klara mig från cancer, YES tre år avklarade!

I kväll kl. 19.00 i Dannäs kyrka sjunger goa kusinbarnet Theresia Carlsson & mitt "gamla" fritidsbarn" Susanna Fröne & deras vän Britt Benjaminsson. Theresia sjunger i bandet THE FRET. En fin musikgudstjänst med goa tjejer!
Välkomna dit!


En mamma i mina grupper hade ett sådant här armband. Jag kände att jag också ville har ett. Vi har handlat där innan bl.a Philles hoodtröja. Visst...tuffa hårda ord...tuff hård sjukdom. Tror ni har överseende med att det står Fuck...

fredag 28 juni 2013

Underbar Turkisk värme och lymfvätska i massor & vackra naglar

Familjen spenderade en vecka i härliga Turkiet. Trots oroligheter som vi inte backade för, åkte vi iväg glada i hågen. Jag har länge önskat efter min cancerbehandling att få åka till varmare breddgrader med sjukgymnasterna har avrått mig till det pga av lymfvätskan i kroppen. Lymfvätskan har inte blivit bättre, däremot kan jag hantera den någorlunda bra nu tycker jag, även om den är avskyvärt eländig ibland. Värmen för kroppen var fantastisk, önskar att man kunde vara i sådan värme en hel månad! Värmen var bra för värken men...jisses Amalia vad jag svullnade. Åt furixtabletter på natten och någon natt hade jag stödstrumpor på för att kunna gå på morgonen. En dag var min ankel lika stor som mitt knä. Men jag satt mycket i vattnet och masserade & masserade & masserade &....
Maten är ok där men jag gillar den grekiska mer, men det turkiska brödet mer :)
Hotellet vi bodde på var nytt hade öppnat två veckor innan vi kom och vi hade ett rum på 100 kvm allra längst upp. Ja, det var fantastiskt fint, men lite långt till stranden.
Jag är stolt att jag klarade av att vara där, men det var på tok för mycket svullnad i benen ibland så det gjorde ont. jag tänker på de stackare som måste bo där jämt och har lymfsvullnad mm, måste vara ett aber. Som mest hade vi vid polen 52 C och dagen innan 50 C vid stranden.
Solskyddsfaktor 50 på hela familjen...här fick man inte välja själv första dagarna...här ska det motverkas hudcancer...så det så... de flaskorna sattes fram och ingen annan!
Vi var inte brunast när vi åkte hem, inte vitast heller men garanterat de enda som inte hade fjällat redan...HA.

Jag har en hyfsat fin protesbh, men nu är jag så in i.....trött på att ha proteser. Hur jag än gjorde, låg, så hängde de och det bara såg slafsigt ut och där det i vanliga fall är en snygg glipa, där är det platt och fult och så hänger två tunga fula äckliga proteser som en säck på varje sida. Inte nog med att jag gått upp så mycket och besvärats av det så känns det ännu värre med dessa fula äckliga saker...tvi vale.

När vi kom hem så åkte vi till Norlid en runda och då hade mamma bakat dubbel sats bullar åt oss. Färska goa bullar med MYCKET vaniljsmak, så där mycket som det ska vara. YUMMIE! Jag har världens bästa föräldrar. På kvällen åkte mamma, Cajsa och jag till Lina så hon fixade naglarna åt oss. Tänk vad det gör, jag känner mig så fin, trots allt, på händerna i alla fall.
Det var mycket skratt, som vanligt, jag detta är så kul och skönt. Jag kan rekommendera detta.

Cajsa och jag provade på fiskterapi som de kallade det. Jag som har fobi med allt ALLT som krälar runt mina fötter är nöjd med att jag gjorde detta. Och skönt var det också.

 Vacker utsikt från topfloor

Våra fina naglar, denna gång lite neutralare färg. Jag med glitter och mamma utan och Cajsa gjorde en fransk.

torsdag 13 juni 2013

Skolavslutning 2013--tårar,glädje, tacksamhet och stolthet !

Idag var det dags igen för årets skolavslutning. Philip slutar 9:an och Cajsa slutar 5:an.
Det var vemodigt idag när han slutade. Många tankar susar förbi i ens huvud...
*
Det var en fin avslutning i kyrkan och mycket fin sång. Beundrar ALLA de ungdomar som har kämpat på många olika sätt utifrån sina olika förutsättningar. Är idag en stolt mamma med många tårar i ögonen, stolt över mina barn som är duktiga på sitt egna lilla vis. Stolt när vuxna säger till mig att, de är så artiga och hälsar så gott när de möter folk i samhället. Att de har visat civilkurage och är rättvisa.
Är idag stolt över ett bra grundskolebetyg. Rektor Agne höll ett fantastiskt tal till ungdomarna som slutade 9:an idag. Att man någon gång i livet kommer att förstå, att man har nytta av sina kunskaper från grundskolan, även om det är jobbigt att förstå det just nu efter allt "tjat" och alla krav i skolan. Att det viktigaste är att om man satsar på något som man verkligen är intresserad av så brukar det gå vägen här i livet. Han sa många andra tänkvärda tankar men det blir mycket att skriva om. Men detta tal gick rätt in idag!
*
Något som jag gillar mycket är att alla på låg-mellanstadiet samlas vis flaggstången och sjunger--Du gamla, du fria. Därefter sjunger man för alla som fyller år på sommaren. När man kommer till kyrkan så tågar alla klasser in, därefter så reser man sig och två elever tågar in med Svenska flaggan, stolta fanbärare.
*
Men denna dag är en milstolpe även för mig...jag kan idag bocka av en av alla händelser som jag vill uppleva i livet. Philles grundskoleavslutning: CHECK. Där pekar jag näsan åt cancern, ytterligare ett poäng till mig!
*
Mormor och morfar brukar alltid komma på barnens skolavslutning, så gjorde de även idag. Barnen belönades med fina blommor, ett fint brev från mormor och morfar och en "bonus".
Som traditionen bjuder så var det glass, jordgubbar, dajm mm till fikat efter.
På eftermiddagen firade vi Phille på Bambu.
*
En till som åter igen kan peka näsa åt cancern är mina pappa som fyller år idag...han har också avverkat ytterligare ett år, GRATTIS! --CHECK!

 Philip & Cajsa skolavslutningsfina. Redan här började tårarna att rinna denna dag...
 Fanan--- Svenska flaggan, sommarblommor.
 Sommarlovs fika
Cajsa, mormor, Philip, morfar

tisdag 11 juni 2013

Svullo...och sommar present

Oj, vad svullen jag är nu. Jag bara poffade ut på en gång. Jag har suttit en del mer än jag brukar och har inte tränat ngt mer än cyklat lite...suck. Går och småäter då jag har ont i magen igen och har ont när jag äter...inte bra. Men jag försöker äta mycket frukt i alla fall...om 3 frukter är mycket...eller inte...borde äta mer av både frukt och grönsaker ( 0,5 kg om dagen).
Jag kom på just att jag masserade bara i ca5-10 min i morse istället för 40, det är därför.

Jag är jämt godissugen när jag sitter på jobbet och jag håller på att försöka att avgifta mig fr socker, på redigt! Jag tar ar gärna emot tips, men gäller det att äta massa piller istället för, så går det inte, ska inte äta massa substitut sa läkaren...
...så nu en kopp te och goa små knäckebröd med salt på. De är snart slut men det kommer en leverns inom kort, en jobbarkompis, hans fotbollstjejer har sålt så jag har handlat både av hnm och grannen, både knäcke och ...godis.

Phille är på skolresa i Stockholm och har just tittat på fotboll på Friends Arena. Och Cajsa fick sin sommarpresent lite tidigare i år...att fixa naglarna hos Lina som är nagelteknolog...kul för henne att känna sig lite extra fin också!
Cajsa, Lina och deras goa dotter. Mr Dart var inte hemma när bilden togs.


****Hittade denna på nätet, tycker den stämmer....på mig i alla fall!*****

torsdag 6 juni 2013

Nationaldagen 2013

Du tronar på minnen från fornstora dar,
då ärat Ditt namn flög över jorden.
Jag vet att Du är och Du blir vad du var.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.



Nationaldagen kommer vi att fira i Apladalen kl. 17.00. Bl.a kommer kören som Cajsa sjunger i att medverka. Svenska flaggan i parad och nationalhymnen, KAN DET BLI BÄTTRE.
Sverige i strålande sol, bjuder upp till en vacker dag. Började dagen med att gråta en skvätt, varför, jag vet inte, men lika bra att få det gjort när det kommer!

Du gamla du fria är fin, men Mando Diao´s Strövtåg i hembygden passar absolut in denna dag.
Var så god, lyssna HÄR.

 
 

onsdag 5 juni 2013

Stavgång med framsteg...NOT!

Jag har haft sådan huvudvärk i några dagar igen, men jag gav mig tusan på att jag skulle ut med stavarna och testa på. När jag kollade arbets-EKG i Jönköping så rådde hon mig från att sluta med stavarna och bara gå vanligt. Visst tänkte jag, gör väl så då. Men igår så gick jag igen i alla fall. Klas hakade på, han brukar vara ute och gå ca 1 tim varje dag så jag tyckte att jag ska försöka också. Jag gick rundan runt skolan utmed lilla grusvägen och runt högstadiet, lilla gympahallen och hem...1 km..och jag var helt slut. Det sprängde i huvudet, pulserade i halsen mm. Om jag skulle gått "vanligt" i ca 3 km så hade jag inte känt mig lika trött som med 1 km med powerstavarna. Och...vilket är bäst? Jag tar gärna mot tips. I och för sig är jag stolt att jag orkade 1 km för jobbet kräver/suger all min energi.
Kommer det alltid att vara så här nu då, ja förmodligen.
Allt vad kuratorn och läkaren, rehabpersonalen varnade har varnat för, har  fallit tillbaks på ruta 1 igen. Varför är det så  ¤%&//#"==)(/&? svårt att hålla disciplin och säga nej?
Igår var P på avslutningsmiddag med alla 9-klassare här på Forsheda skola. Men vad...har...tiden tagit vägen. Tycker inte det är länge sedan vi flyttade från Gnosjö hit till Forsheda. 
Flyttlasset gick Lucia-1998. Slutet på en epok, och en ny ha börjat...
*******************
Sedan grupperna har slutat har jag varit med och tagit fram en broschyr om Forsheda kyrka. Jag har tagit alla bilder och redigerat. Och detta har varit så kul! Jag älskar att hålla på med sånt. Vi lämnade det till tryckeriet i Gnosjö idag och ska förmodligen vara färdigt nästa vecka. Ska bli spännande att se.
Här är några av bilderna jag tagit...








lördag 1 juni 2013

Trötter, butter, prosit

I morse vaknade jag efter att ha sovit i 11 timmar, så skönt, nej! Huvudvärk, totalstopp i den förbaskade lymfkanalen, massera i sammalagt 40 minuter själv. Därefter massera med hudlotion och öppna "lymfportarna". Det har samlats så mycket vätska jämt över kroppen och jag har så ..... ont. 
När temperaruren ligger över 15 C så svullnar kroppen betydligt mer. Hade en förhoppning att det skulle vara lättare detta året. Jag blir så trött i kroppen igen. Förra gången det blev så här var jag mer nitisk än kag brukar trots värken, men det blev bakslag. Men jag funderar på att ligga på göra mer än vad kroppen tål, så den får en rejäl utmaning...är så trött på detta nu.
Jag var på  badet och låg i vattnet en stund igår. Simmade 6 längder. Orkade inte mer.
Satt i solen en timma härom dagen. med solskydd 30 , men jag brände mig  ändå. Huden är så ömtålig där brösten suttit. 
Och på detta tar vi allergi.