onsdag 30 oktober 2013

VAD ÄR KÄMPA & TAR DU EMOT HJÄLP... NÄR DET ERBJUDS ?

Vad är kämpa?
Hur kämpar man? 
Varför kämpar man?

Kan man kämpa sig ur något, ABSOLUT!
Är det värt att kämpa? Ja till en viss nivå, kanske till bristningsgränsen, sedan går det inte längre. Sedan måste du släppa taget! That´s it!
Men är du i ett inferno så måste du kämpa dig ur det, på ena eller andra sättet.

Jag tänker på de gånger när jag fick cellgifterna. Hur jag på kvällarna efter cellgiftsbehandlingen kämpade för att vara någorlunda på benen, för barnens skull även om jag inte orkade och borde vara totalt nedbäddad för illamående och smärta.
Jag tänker på när jag fick akut allergisk reaktion av cellgifterna och det svullnade igen så jag inte fick luft och det tog ca 4 min innan luftstrupen öppnade sig och luften kom igång igen med fruktansvärt många adrenalin och cortisonsprutor rätt in i blodet, kabooom. Kände mig som en piltavla. Kämpa med tanken att kan de byta ut cellgifterna mot annat så jag kunde fortsätta...Japp, det gick! YES!
Jag tänker på när kroppen var helt eliminerad, inget immunförsvar alls, och när musklerna inte fick syre, och när skinnet bokstavligen ramlade av under fötterna och stora blåsor gjorde att det smärtade 24-7 non stop. Trots detta så försökte och gjorde jag en hel del mer än jag borde...jag gick t.ex gatan fram och tillbaks, det tog kanske 30 min att gå 50 meter...men jag kämpade och gjorde det. 
De dagar jag inte skulle gått ur sängen
Jag tänker på de dagar då jag låg isolerad på sjukhuset för att immunförsvaret var totalt tömt och kämpar med att bli bättre så att jag ev. skulle kunna få nästa behandling.
För mig var det naturligt att kämpa...jag vill finnas där för mina barn. Jag vill se dem växa upp, skaffa flickvän/pojkvän. Se dem ta studenten. Skaffa eget boende, förlova och gifta sig. Barnbarn. Mm mm.

Kämpa så länge du orkar med det du håller på med, MEN, vänner! se till att tacka JA till hjälp. 
VAR   INTE   STOLTA   OCH   TACKA   NEJ!
Folk frågar inte om de inte VILL  HJÄLPA  DIG!
Ta till dig RÅD och HJÄLP från dina släktingar och vänner. 

Man kan inte bli martyr över den sjukdom man har haft eller har... det funkar inte.
Då är man egoistisk!
Före detta sjukdomen är inte min identitet...den är det förflutna. Även om det finns rejäla biverkningar kvar i kroppen, så är det bara att ta tag i och göra det bästa av det. KÄMPA!

Jag är Tina: 
mamma, glad, positiv, sprallig, nitisk med barnen på mitt jobb, och en kämpe och överlevare!

Tack för att du läste, och du...kämpa för din sak och ta emot hjälp och råd.
Sol på er alla och Lev väl!










tisdag 29 oktober 2013

Life is great just now

 Alla familjegudstjänster är avklarade och allt gick över förväntan på alla sätt. Jippie kaj yey! I Kärda var det 101 på lunchen efter och i Hånger 71 personer. Bra på båda ställen.
Barnen framförde Trädgårdsmusikalen i Kärda och i Hånger Trädgårdsmusikalen mini. Barnen sjöng för glatta livet och i Kärda trodde jag att taket skulle lyftas. LOVELY! Och alla fina barn i Hånger lyckades att öva in allt jätte bra trotts tidsbrist. Ni var jätte duktiga! Superbra sång!
Jag har världens bästa jobb med världens bästa föräldrar och barn i Kärda och Hånger.
I dag hade jag knatte café i Kärda och det var många extra lovlediga barn som kom. Det är så mysigt med knatte i Kärda och Hånger. En förälder beskrev det som så här: En liten oas där man bara får "vara" med sitt barn och sjunga mycket och leka och framförallt fika i lugn och ro och träffa andra vuxna.
Det är ju just detta jag vill uppnå med Knatte café.
I morgon ska jag bowla med mina grupper i Värnamo. Jag har bokat hela bowlinghallen och efter blir det pizza på Chaplin, 42 barn och 8-9 ledare.

Min ork är bättre än någonsin, men några dippar har det varit men inget som inte går att ändra på. Jag har i dagsläget enligt min egna våg gått ner ca 15 kg. Har ca 9 kg till minst för att komma ner under gränsen på rätt BMI värde. Måste säga att det är lite motigt just nu att tappa mer, det har stagnerat och kroppen har ändra sig. Innan var det så lätt att känna igen kroppen signaler men nu är det inte så. Jag känner ett stort behov att komma ut och gå och "rensa skallen" och verkligen ta ut mig. Och rensa skallen är bra!

Men i går unnade jag mig att göra naglarna fina igen hos Lina på #Linas lilla krypin#. Gammelrosa med glitter och strass blomma på pekfingarna :)

Vill dela lite smått och gott med er...
 Vikarierande kantorn för dagen, hennes man tog detta snapshot och det är väl enda gång jag får en gloria, haha bilderna är från trädgårdsmusikalen


 ca -15 kg 


Foto: Imorgon kommer det en helt orörd dag. Se till att den blir härlig <3 








Avslutar med detta plektrum som har ett av mina favorit ordspråk.

 Tack för att du läste! Lev väl!








söndag 13 oktober 2013

Lyrisk av glädje i Kärda , YAY

Ja, detta är en "soldag" av glädje, verkligen.
Kärda levererade stort!
Vi har övat in minimusikalen "trädgårdsmusikalen" och detta framfördes idag i Kärda.
Det var 25 barn som sjöng och agerade på olika sätt. Och de sjöng för kung och fosterland. YES!
När de sjöng sista sången var det som om taket skulle lyftas, WOW. Barnen har övat otroligt flitigt och de har varit så tålmodiga och resultatet var fantastiskt! TACK!
Jag är så tacksam att föräldrarna kom och tittade på sina små stjärnstoft. Och vilka goa föräldrar ni alla är! Riktigt kul att känna er! Vi var 101 stycken i kyrkan minst sa vaktmästarna. Och det är så kul när barnen tar de vuxnas roller och tar upp kollekt mm. Jag kan inte med ord beskriva hur lycklig jag är över dessa små människor jag får träffa varje vecka. Barnen i grupperna, hjälpledarna och de vuxna & deras små barn på Knatte Café. Efter bjöd vi på Spagetti och köttfärssås med goda sallader till, glass mm. Och det var  lika många som kom och åt som var i kyrkan. Trångt, mysigt och underbart roligt!


söndag 6 oktober 2013

Intervju med Regina Lund & låten Sunshine And Butterflies

I morse messade en vän till mig och berättade att det var en intervju med Regina Lund
på tv 4. TACK SNÄLLA! Jag gick ner snabbt och tittade och  kunde genast instämma med det hon berättade. Nu är hon mitt uppe i behandling osv men hennes tankar är de samma som jag hade.
Att.. tack gode värld att det var jag som fick det och inte något mina barn. Att allt rämnades när man får beskedet och att man får helt andra värderinga på livet när man kommit tillbaks och efter en sådan, enligt mig, käftsmäll. Man sätter andra värden på livet.
För mig var det aldrig tal om alternativ behandling.  Jag ville som Regina ha den Svenska sjukhusvården, och bara den, jag vågade inte chansa och ville inte det för den delen heller.
Jag överlämnade mig totalt i deras händer, men var med och ville veta allt! och var så otroligt nitisk med informationen. Jag räknade mig aldrig som ett offer, men jag var en kämpe och är numera en överlevare, FRISK! 

Jag lyssnade mycket på musik under min cancerresa, dels för att det läker själen, MYCKET!
Dels för att ladda inför en behandling men även för att slappna av efter. Jag önskar så att jag hade hittat den här fenomenala låten innan. Jag kollar ibland runt lite på fejjan på vänners musik och då hittade jag bl.a den här med en tjej som heter Klara Kazmi. Den är helt otroligt bra. Och texten får mig att känna det jag är, FRISK.
Sunshine and butterflies, I have no worries on my mind, it feels so good to be alive. I look up on a sky and I can´t see a single cloud, it feels so good to be alive.



Musik får mig att må bra. Jag lyssnar mer än gärna. Gärna på 80-tals rock och gärna favvon
Gary Moore.
Sunshine And Butterflies lyssnar Cajsa på varje kväll innan hon ska somna, leeer. Det får mig att slappna av säger hon godingen. Bra där gumman :)

Tack för att du läste.
Kram och höstsol på er alla.