lördag 30 november 2013

pysselkväll, övning, bad och välmående, kan det bli bättre...

Nu närmar det sig slutet på terminen. Vi övar och trixar inför avslutningarna. I Kärda blir det lite, lite annorlunda Luciatåg, och sånger, men bara lite :) traditionen bjuder på fina barnsånger och barnen står i kö för att få sjunga solo eller vara försångare eller som juniorerna gör gå ihop ett gäng och sjunger. Det är alltid tomt när grupperna slutar men då tar ny planering vid och en ny termin ska fyllas med roliga saker. NICE! nytt år nya möjligheter.
I tisdags när vi övade med kantorn var barnen verkligen på...härligt. De kom med egna förslag och till slut var vi tvungna att stryka lite annars hade det blivit för långt lussetåg. Men vad härligt när de är engagerade.
I onsdags hade jag ordnat pysselkväll för Quinnorna/mammorna i mina barngrupper i Kärda och Hånger. Denna gång gjorde jag det ideellt, för mina timmar hade spräckt taket på kompen, hahaha, men va gör det när man har så goa Quinns runt sig, leeeer. Det var som vanligt mycket skratt, och glögg och gottebordet stod på plats.

Efter mammorna pysslat fikade vi på goda julmackor med gott tillbehör som de fick komponera själva och Gunnel hade bakat kanonfina muffins. Det är väldigt berikande att träffa dessa mammor. De delar erfarenheter, de ger varandra tips, och delar med sig av sig själva. En del stannar kvar efter och sitter och pratar en lång stund om livets stort och smått, underbart!

Börjar alltid med en rofylld andakt där mammorna bara får vara.
I fredags efter vårt personalmöte skulle vissa i personalen äntligen få gå vår hjärtstartar utbildning, men denna gång brann det inne, mannen var sjuk, så det dras fram ngn vecka till. Det ska bli mycket intressant. Mycket!

I fredags var Cajsa och jag tillsammans med vänner på Rosenlundsbadet och badade. Det var riktigt kul. Men, alltså varje gång jag är i en bikini eller baddräkt så vantrivs jag så vidar pass. Det är INTE SMIDIGT med proteser, det är fult med proteser jag känner mig apful i proteser. Urkas!!!
Ja jag får se var det landar i tanken framöver, de är ju inte lätta de där operationerna. Och mycket mycket smärtfylda. Och då kanske resultatet inte blir lyckat heller...fy.
Samtidigt vi var där uppe så var Phille på Dreamhack. I år har de flera bra DJ:s och idag kommer Galavant dit. det gjorde Summerburst låten Tonight i år. Japp, jag hade velat vara där :)

Jag är i bra form i kropp och själ :) orkar mycket och har god fysik och det finns många som hejar på mig angående motion och vikt :) TACK!

 5 min paus innan barnen kommer i Hånger, Japp så kan det se ut, leeer
 Kärda levererar stort på alla sätt, vad vackert det var i tisdags morse när jag kom på morgonen. LOVELY! Kärdalandet levererar.


torsdag 21 november 2013

Nästan i mål... än så länge - 20 kg...

Den 9 augusti i år, på min födelsedag på natten när jag inte kunde sova och satt och tryckte på mobilen och trixade :-) gjorde jag ett definitivt beslut...nu bannemej skulle jag bli smal igen, bli stark igen och framför allt bli friskare än någonsin.
Jag har länge kämpat med vikten och efter flera hundår så var det något som fick mig att ta beslutet. Jag skulle börja gå ner i vikt, och det med-det-samma. KABOOOM!
Jag bestämde mig för att ändra livsstil direkt, that´s it! Jag hade lekt lite med tanken i ca två veckor efter peppning av en jobbarkompis som arbetade samtidigt på sommaren, tack!
Nu efter ca 3,5 månad har jag nästan nått mitt mål. Jag har hittills gått ner -20 kg, men ska ner till 58 kg. Mitt BMI värde ska ligga under normala värdet, gärna i mitten. Allt för att kroppen ska må bra och stå emot elakheter.
Jag hart fått frågan --hur har du gjort? Jag har gjort det som passar min kropp inte något 5--2, eller LCHF eller GI utan...Husmanskost!
1 inget godis kakor chips, inget SMÅGODIS som alltid fanns på mitt kontor innan.
2 motion, stavgång minst 1g i veckan gärna någon mer promenad.
3 mindre portioner mat, äter normala portioner numera, husmanskost, och pizza ibland. Tar inte om utan äter MIN portion.
4 frukt mellan måltiderna istället för smågodispåse...där är stora skillnaden...

INGET ONÖDIGT SOCKER!

Jag har fått frågan om jag har blivit sjuk igen eftersom jag är smal. Men NEJ, jag är friskare än någonsin, mår bättre än någonsin, och orkar mer än innan.
Lymfvätskan har blivit bättre när jag gått ner i vikt. Inte borta helt eftersom det är kroniskt, men bättre. Får fortfarande lymfmassera hemma varje dag * 3 ggr.
Jag orkar mer fysiskt och psykiskt. Mer energi och allt blir lättare.
 Turkiet i juli månad, ingen rolig syn. Vill leva länge och finnas där för barnen, inte vara en osund mamma. Då var valet inte svårt. Nu när styrkan och beslutsamheten fanns där så var det bara att köra. 
 20 november, nästan i mål
Samma spralliga, tokiga, stolliga Tina fast i en annan förpackning, leer
Och...ljuvligt när man kunde gå från storlek 46/48 till 40/42
Här en bild innan vi gick på fest. Kul att kunna klä upp sig igen!
 



lördag 16 november 2013

Totalt speedad

Efter 8 koppar kaffe och div intag av mat och fika så är jag totalt Speedad och lycklig över dagens eskapader... YAY! VÄRLDENS BÄSTA JOBB!!!
 

Efter en helt fantastisk dagläger dag för miniorer i vår församling så är jag totalt speedad när jag kommer hem. Vilken lyckad dag, lycklig och euforisk är jag. Härlig stämning, glada och roliga småttingar. Totalt jätteduktiga hjälpledare, ni är outstanding och kan se vad som behöver göras utan att vi behöver säga till. De tog hand om egna grupper fixade och donade och hjälpte till, till 100 %.
På avslutningen sjöng alla barn & ledare så alla fönster rungade...bokstavligen! När man ser föräldrarnas leende när de lyssnar på sina små stjärnstoft så är det en sådan euforisk lycka att vara ledare!
När barnen sjöng de sista låtarna så var det tryck i lokalen. Ni rockar fett!!!!
TACK TILL ALLA GOA BARN SOM KOM OCH VAR MED  OCH TILL ALLA FÖRÄLDRAR SOM LÅNADE UT SINA SMÅTTINGAR!

 Coola hjälpledare
 Idag bjöds det på tacobuffé...Här gör Mr Dart tummen upp :)
 Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna...
 Bullens korv och några av alla kakor på kakbuffén
 
 


torsdag 14 november 2013

Tur att jag inte blev påkörd...

...ja så kunde det ha gått, faktiskt.
Idag hade jag arbetslunch/planering med en jobbarkompis på Stigs café i Värnamo. Väl färdiga gick vi in i en affär och redan då började det att skymma. När vi kom ut var det svart och mörkt och grått och jag gick på andra sidan av kommunhuset och tog övergångsstället vid polishuset. Bilen från vänster stannade och släppte fram mig och jag gick över och en man gick en bit bakom mig. När jag gått 3/4 av övergångsstället kommer det en bil från höger. Den kommer ganska fort och jag ser då att bilden som stannat blinkar med lysena...varpå bilen från höger tvärnitar...den har missat att vi är på övergångsstället...shooo...den stannar precis innan den klipper mig...knappt 1 meter kvar. Jag snabbade mig över och knäskålarna skakade som asplöv. En man bakom mig gick ifatt och frågade hur det var med mig, så vänligt :)
Nu var det ju mörkt och så men hur kunde den missa att vi gick där...det var gatulyse och allt!
Det är kanske lätt hänt, så nu ska det fram extra reflexer!!

Ha de bäst!
Lev väl!
Kramen från mig!

tisdag 5 november 2013

Samtal med Karlavagnen om cancer

I går måndag var jag ombedd att vara med i Karlavagnen och prata om cancer och hur det var för mina barn. Jag har blivit ombedd att lägga ut en länk på samtalet i går, och mitt samtal är knappt 6 min in i programmet och en sammanfattning efter nyheterna ca 32 min. Och...så får du lyssna på fina Klara Kazmi :)
 

Vill du lyssna kan du klicka på den RÖDA länken här under:
Samtal med Karlavagnen 4 nov 2013

Ha de gott
Lev väl
Sol på er alla

Kram Tina