torsdag 30 april 2015

Resultat av röntgen

För knapp en månad sedan gjorde jag en röntgen från halsen ner till låren. Detta var i förebyggande syfte för att få göra en konsultation i Linköping. På denna röntgen ser man ALLT och resultatet damp ned i förgår i brevlådan. Inga som helst tecken på metastaser och helt ren och fri. Känslan som infinner sig...
HALLÅÅÅ  LIVET  HÄR KOMMER JAAAAG!
I helgen gick jag en av mina första rundor på golfbanan. Med tålmodiga underbara vänner och släktingar så finns det nog hopp om att jag ska sänka mig, trots allt. Denna dag var en så fantastisk upplevelse i denna vackra miljö. Kan inte beskriva med ord men, livet kom så nära. Den känslan och förnöjsamheten som infann sig var så påtagbar.
Den 5 maj är det 5 år sedan jag opererades och jag kunde aldrig i mitt liv tro att jag skulle må så här ofantligt mycket bättre än innan. Jag tänker inte på det ofta, men, när det närmar sig vissa datum så kryper det in på mig. Denna maj infinner sig en annan slags vila, trygghet. Femårs kollen är gjord och en stämpel O:K är satt i pannan på mig! Som ungarna säger, FETT NICE!
TINA= Frisk, glad, och livet framför mig.

Jag hade inledningen på personalmötet i onsdags och jag läste denna lilla betraktelse som jag skrivit:
Out of bounds, en golfterm när en boll ligger utanför golfbanan och är ospelbar. Livet kan vara "out of bounds".
 *I helgen hade jag förmånen att komma ut i naturen och spela några av de första golfrundorna för i år. Samtidigt som jag gick där på golfbanan med denna underbara natur runt omkring mig, fågelkvitter och vinden som bet lite i kinderna, Under tiden jag vandrade där mellan de olika hålen tänkte jag på livet, att livet, det är som på golfbanan.
Man står på TEE/utslagsplats och ska skjuta iväg sin boll. Bollen kan ta vilken riktning som helst. Jag kan vara hur fokuserad och förberedd som helst och ändå kan bollen eller som så livet ta en helt annan riktning.
Det finns hinder i vägen, "djupa" hål, bunkrar som man ska ta sig ur. Vattenhinder som kan sänka en så man "sjunker djupare än djupt".
Men trots dessa hinder som uppkommer på resans väg från utslagsplats till green där hålet är, målet för just den banan, så finns det en rätt väg just för dig, din fairway.
Med rätt hjälp, rätt vänner och en tro på dig själv så kommer vi upp på vår fairway och kan följa den framåt...mot våra mål.
·       Det slog mig åter hur fantastiskt det är att vara frisk efter att ha varit illa däran i sjukdom, vilket jag var för några år sedan. Mitt liv var då bokstavligen "out of bounds/utanför banan". När livet inte är så där spikrakt som vi önskar och det tar en omväg eller livet fastnar vid ett hinder på vägen, du kravlar i sanden eller är på väg att sjunka innan någon fångar upp dig eller och man på ena eller sättet hamnar utanför banan, dock kanske inte alltid så drastiskt som sjukdom.

·       Det är vid de tillfällena man tänker till om livet. Det är då det är bra att stanna upp reflektera, reflektera över livet och vad vi vill med resten av våra liv. 

Tack för att du läste, lev väl!
Qram 
Tina

söndag 5 april 2015

Uppbyggnad av bröstkorg armar & kondition. Återupptagit träningen.

Idag påskdagen 2015 är det åter igen dags att ta tag i livet. Med andra ord att återfå styrka och kondition och försöka få bort de där 9 kg som smugit sig på. Alla kilo som försvinner är av godo annars förstör det ännu mer med lymfsystemet. Bra flås gör att det cirkulerar bättre i kroppen och mindre fett gör att flödet blir bättre. Men bästa vinningen är ett bättre hälsosammare liv!
*
 Öppettider på All in Gym & Fitness
 
Guld Trofén i Lucia Pokalen 2010
 Välkomnande fin entré  

Jag besökte idag det nya gymmet All in Gym & Fitness i Anderstorp. Gymlokalen är rustik och modern och ligger i en fd fabrikslokal. Lokalen är framför allt ljus, men den har något som gym sällan har, otrolig god luft i lokalen när man tränar. Maskinerna på gymmet är mycket fina.
PT - Personlig Tränare Magnus Söderström
 

 Pt = Personlig Tränare är Magnus, han skräddarsyr just vad DU som enskild person behöver för din träning, han ser helheten i ditt koncept. Magnus instruerar och berättar och visar hur du ska få ut bästa möjliga träning som är skonsam för dig. Och det blir det med dessa maskiner och redskap som All in Gym & Fitness har. Jag har erfarenhet av rehabilitering på sjukhuset efter canceroperation/rehabilitering efter cellgifter och det jag fick lära mig på sjukgymnastiken är naturligtvis av nytta, MEN dessa maskiner som finns på All in Gym& Fitness i Anderstorp slår sjukhusets med hästlängder. Och det finns ett gediget utbud så du slipper stå i kö och vänta.
*


Magnus Söderström är licensierad Personlig Tränare med mycket erfarenhet och kommer hjälpa dig att nå dina mål. Han har lång erfarenhet av styrketräning, närmare bestämt 35 år. 2010 vann Magnus Lucia Pokalen i Göteborg. Trots sina 45 år slog han de yngre och tog hem guld. En riktig bragd!
*
När jag tränade på All in Gym & Fitness idag var det en blandad skara motionärer. Förutom jag som ska bygga upp min kondition och styrka igen, så var det en pensionär 70 år, en ung kille som ska komma i form till sitt bröllop och även en man som inte tränat på 20 år som för två veckor sedan började träna igen. En äldre man var och gick på gåbandet för att komma iform. Detta var några av kategorierna som var där just denna dagen. Man behöver inte känna att man ska vara någon elit för att beträda gymmet, här finns utrymme för alla olika stadier där man är i sin träning. Allt från nybörjare till den lite mer erfarne.

 

Fräscha genuina lokaler
 Ergonomiska träningsmaskiner som passar den sjukskrivne men också den mer erfarne





Behöver du hjälp att komma igång eller få råd och hjälp med din träning eller finslipning kan jag varmt rekommendera  PT Magnus på All in Gym & Fitness i Anderstorp. För information och kontakt läs mer här: All in Gym & Fitness i Anderstorp

Tack för att du läste
Lev väl
Qram Tina