söndag 11 september 2011

Carpe diem, i en värld där katastrofer avlöser varandra







Jag skulle ha skrivit på bloggen länge nu men jag har känt mig "off" på något sätt...


Denna veckan har varit kantat av sjukhusbesök, jag själv har varit på 6 st olika besök denna veckan och Phille på 2 tandläkarbesök. 8 är väl lite mycket kan jag tycka...men nu är det gjort i alla fall. Jag var bl.a i Jönköping och träffade de som skall hålla i rehab.kursen i Jönköping 10 torsdagar i höst. Det kändes bra och de var mycket trevliga och lymfterapeuten förklarade mycket för mig och jag ska i höst få prova en ny sorts lymfdrenage behandling , en dag då jag är uppe i Jönköping. Annars så fortsätter jag med furix, lymfmassage, och strumpor av alla de slag. Jag fick lite smäll på fingrarna, att jag bör använda stöd strumporna mycket mer, det blir väldigt lätt (med tiden) sega proteiner som samlar fett från huden och blir knölar under huden annars, sa de... I Jönköping ska de beställa hem en ny "kompressions" korsett som jag ska ha runt rygg och mage. Så mullig som jag är så kanske jag kan fööööösa upp mulligheten runt magen så får jag nya bröst....(skämt!!! *leeer*)


Jag började på den nya gruppträningen i fredags på sjukgymnastiken (bassängträningen) och det var tufft, otroligt krävande, men jag gav mig inte utan höll på hela tiden...så knäppt...jag höll på att kräkas efteråt och var helt vit i ansiktet...blev lite snällt tillsagd att det är kroppen som ska bestämma...inte jag.


Jag var hos min cancerläkare på kirurgen i Värnamo, U.S och hon vill sjuksriva mig på 75% och att jag ska arbeta 25% som jag gör nu, till januari 2012. Återstår att se om försäkringskassan går med på det och att jag finns inom "mallen" de har.


Jag tänkte att undra hur jag ska orka denna vecka med alla dessa olika besök mm, men jag har fokuserat på en dag i tagen, INGET MER!!! CARPE DIEM. Jag har sett dessa CARPE DIEM bokstäver i affären Tinzimara i Värnamo sedan i julas. Nu gick jag in en runda medans Phille klippte sig på Malins salong (hårdesign) i Värnamo, och det fanns bara en kvar...detta får bli en av födelsedagspresenterna jag köpte för pengarna jag fick...bra va, mamma o pappa :) och nu är de uppsatta i köket, så att man kan se dem varje morgon när vi äter frukost.


Idag är det 911...dagen då man kristallklart kommer ihåg vad man gjorde för tio år sedan. Sitter och lyssnar på minneshögtiden på BBC world news samtidigt som jag skriver detta,just nu spelas Amazin Grace på tvärflöjt.... starkt!! Lika starkt var det i veckan när vi fick höra om flygplansolyckan i ryssland med hela Stefan Livs hockeylag, Lokomotiv Yaroslavl. Hockeylaget som omkom direkt efter start. Många med oss var otroligt ledsna och vi som hade förmånen att träffa HV laget och Liv, är idag tacksamma för det minnet. Mina tankar finns hos alla anhöriga till de som omkom både den 9 september 2001 och de anhöriga till de omkomna i flygplansolyckan i veckan.


Till sist... Tack E.A för dina kort och brev, jag uppskattar dem mycket. Och det du skriver i sista brevet stämmer in så bra. Och du, lycka till med allt vad livets efterrätt har att erbjuda :)


Å.N....dags för en lunch kanske :) vi kan mötas på halva vägen kanske.


Och ni, tänk på att dammussarna under sängen är änglarnas tofflor, så ta inte bort alla...och...


CARPE DIEM!

SEIZE THE DAY!

FÅNGA DAGEN















torsdag 1 september 2011

"Det är okej att känna" - Ung Cancer

Argumentet: varför oroa dem, de är ju så unga HÅLLER INTE!!!!

Önskar så att fler under 20 år ska börja känna på sina bröst så att de kan upptäcka ev knölar tidigt!.
Hoppas även att de kommer igång med vaccination av livmoderhalscancer på våra unga töser snart SNART!!!