lördag 28 september 2013

Idag fick jag två sms av olika personer, att en vän jag lärt känna under tiden när jag hade cancer hade fått somna in. Hennes långa kamp har fått ett slut.
Medans tårarna trillar varma nedför mina kinder tänker jag på hennes släkt och familj. När Cajsa och Phille kom och kramade om mig väcktes starka känslor...



fredag 27 september 2013

Over the hills and far away...yay, jag gjorde det!

...japp, nu är en "bergknalle" besegrad. Den på 10 kg.
Jag har lyckats med det jag trodde var omöjligt, att gå ner i vikt. Jag har 10 kg kvar och att försöka få lite fason på magen ;) Illans svårt.
Jag är nitisk, så fruktansvärt nitisk. Med envishet, och med furix och med massage på "lymfpunkterna" på morgonen så har det gått bra. Äter nyttigt, försöker röra på mig (promenader)minst 3 ggr/vecka och då gärna ett pass med bungypump stavarna.
Jag har otroligt stöd och mina vänner som finns på olika håll, dom peppar mig. Det vill till att någon har koll på en, då är det inte lika lätt att smita undan.
Sötsuget försvann efter knappt två veckor. Är inte det mista godis och sötsugen längre. Däremot känner jag ett sug att få röra på mig. Går det för lång tid mellan promenaderna så säger kroppen ifrån.
Jag belönade mig själv med att göra mina naglar hos Lina på Linas lilla krypin i Kärda. Färgen denna gång är lila med rosa glitter som visade sig bli pärlemor, leeer och rosa stenar på båda ringfingrarna ;)
Grupperna har varit igång nu några veckor och det är så fantastiskt roligt. Att dessa möten med barnen det ger så otroligt mycket! Har några nya hjälpledare och det är så kul att se hur de utvecklas och våga ta ansvar.
Tänk vilket privilegium att få jobba med dessa barn och ungdomar. Samtala med dem samtidigt som man lyssnar på musik fikar och snackar om livets stora och små frågor. Det "bubblar" ur dem.
Just nu övar vi för att framför minimusikalen "trädgårds musikalen" i kyrkan den 13 oktober i Kärda.

Har hattar på jobbet och spexar till det ibland efter hur mitt humör är för dagen.
 
Vanliga neutrala stråhattsvariant (tråkig) för alldagliga dagar.
Törnekronan då jag behöver plåga mig själv--disciplin.
Tant Agda hatten med strass, då jag känner mig tantig eller bara  är lite mer tramsig än vanligt.
Den lilla nyinköpta chicka prickiga saken från Tyskland, muntraupp-hatten för att bli glad eller förbli glad. Denna bärs även av jobbarkompisarna, hahaha.
 
Tant Agda hatten rök på idag :)
 
Tycker den här är så bra!
 
Tack för att du läste, trevlig helg!
Qram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




fredag 6 september 2013

Tacksamheten pulserar i kroppen

Ja, tacksamheten pulserar i kroppen på mig. Vill just nu bara skrika, Japp, haha, jäkla skitcancer, av mig fick du en käftsmäll och en hög benspark så det sa smack, sug på den du! Jag är frisk!

...nu när grupperna satte igång i höst igen har jag gett mig den på att jag ska lyda...jag ska gå ner en förbaskat massa kilon. Min kropp är min borg och när jag kollar mig i spegeln ibland undrar jag om fastighets skötaren har sagt upp sig! Här krävs nya hantverkare med pondus, jobba på!
Jag får ofta frågan, --hur mår du nu? Och mitt svar är--bättre än någonsin. Kroppen min är trött men jag mår bättre än innan sjukdomen. Jag är frisk, har ett underbart arbete att gå till, KAN gå till arbetet och det ger mig så himla mycket energi! Thats the way, aha aha I like it!

Jag har många att tacka för att jag kommit så här långt. Jag är mer beslutsam än innan, har många att bolla tankar, idéer och funderingar med. Och framför allt, ni har haft tålamod med mig! Tack.
Hösten är full med planering och jag var otroligt förberedd denna hösten, jag är i fas, YAY!

Idag har jag varit hos min BFF Petra. Vi känner varandra utan och innan.
Vi har samma humor och värderingar på livet. Tacksam för henne.
Petra & jag denna härliga indiansommardag
 
Den här låten av Svenska Björnstammen är "våran" låt. Vi har gråtit & gapskrattat till den och vi sjunger för full hals när vi är ute och åker.
Jag gillar mest rock, men denna låt är vår:
 
Har alltid kunnat lita på min omdömeslöshet
Har alltid kunnat tappa min skalle till marken
Har alltid varit'säker på att jag kan göra fel
Det ger mig trygghet i stanken, bedragen av tanken

Tror du vi kan ropa efter nån med förstånd
Som kan se vad vi gör och förstå vad vi menar
Jag tror du söker efter mer än du ser
Men jag ser att du ler och jag tror att du tvivlar

Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer
Längtar efter något som kan rädda mig
Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer
Längtar efter något som kan rädda mig
______________________________
 
Det är svårt att våga lita på sin styrka och vad man klarar av, men jag gillar ordspråk och de stärker ibland mig och här är några ordspråk från "citat & ordspråk" på faecebook.








Tack för att du läste.
Kramen till dig.