söndag 6 september 2015

Varje dag är en nystart… din omstart!


Varje dag är en nystart… din omstart!
Nystart… behöver inte innebära monumentala planer på en lång resa, ett nytt jobb eller en ny kropp. Som om en ny kropp löser problem. Det kan i.o.f lösa praktiska problem, då jag själv är fd cancerpatient och förstår värdet av ev. nya kroppsdelar, men det är inte lösningen på ALLT.
*
En daglig nystart kan mycket väl handla om att helt enkelt hämta kraft, att du kan unna dig och tillåta dig att dra dig tillbaka och reflektera och tänka stora som små tankar vad som i livet är bäst för dig! Var hämtar DU kraft ifrån för att ha en bra dag, VEM är det som ger dig kraften och mental styrka och ser DIG för att DU ska må bra? Dessa ting är viktigt att ta vara på, de är fundament i ditt liv som är en ynnest att ha runt sig. Ta det till dig – begrunda – behåll och förvalta det!
*
På kvällen när vi ser tillbaka på dagen som gått är det så lätt att fastnar vid sådant vi inte gjort, även om målet var att få till det. Ett dåligt samvete är såklart inte kreativt eller givande när önskan är att blicka framåt. Om du går runt och har dåligt samvete för sådant du inte har gjort, genererar det inget till det kommande livet. Släpp tanken, ta nytt tag och påverka nuet, din framtid - med det som är prio ett för dig, så det blir som du behöver ha det.
*
Har du ställt dig frågan? Vad är min innersta önskan för att vara glad och må bra – vad längtar jag efter? Du vet såklart svaren och har du funderat på vad du själv kan göra för att cementera din längtan? Tillåt dig att ta plats och låt dina pusselbitar bli ett färdigt pussel. Vad andra tycker är irrelevant när dina visioner står för porten. Kom ihåg, du är aldrig för gammal för att göra förändringar på jobb, livsstil, självförverkligande och bygga upp dig själv. Du ska verkligen unna dig och tänka, ja – jag är värd det här! Du – förtjänar – att - vara – rättvis – mot – dig – själv. Då kommer mycket att falla på plats per automatik.
*
När vi står upp för oss själva visar vi omvärlden att behov – önskan – genomförande är av godo. Någon kommer att se och beundra dig och även våga, du kommer vara en förebild som påvisar att vad som-- hänt i livet-- och att du har reagerat-- är kontentan av det viktiga resultatet. Du är bilden före för att någon annan i livet skall våga. För vi alla har haft förebilder – bilden före – en vision.
*
Jag är övertygad att alla har en ”bucket list” – saker på ditt livs ” att – göra – lista”, kanske inte nedpräntad på papper, men ständiga tankar i huvudet och en önskan. Vad finns på din ”bucket list”? Vad är din vision av framtiden – det kommande, din längtan – din vision? Kan du visualisera dig in framtiden…på plats…från tanke – till – handling – och i mål? Försök, för det gör dig gott, att vara på plats i tanken! Du lurar hjärnan om du är på plats - i mål - segern är din!

Tack för att du läste
Lev väl
/ Tina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar