onsdag 22 juni 2011

tuffa vidare...

Det har hänt lite sedan sist. Dagarna går i samma takt som innan, blandade med sjukgymnastik och andra sjukhusbesök. Jag har fått ökad dos av Furix, jag ska ta 3 tabletter istället för en om dagen nu och se om det blir bättre med lymfvätskan. Jag var och mätte idag hos sjukgymnasten och jag hade ökat ca 1 cm över hela kroppen...inte kul alls. Om jag inte hade ätit Furix hade det varit ännu mer. Jag hade inte på mig stödstrumporna på benen idag när jag var på sjukhuset och Linda sjukgymnasten sa att jag MÅSTE!!! använda dem varje dag eller ha dem på hela natten. Jag har tagit prover på struma och ämnesomsättningen. Och jag ska röntga huvudet nästa onsdag för att se om de hittar något som kan relatera till "chemic brain"

Nu har barnen sommarlov, äntligen! Det är lite segt på slutet och de längtar. Men C sa att hon hoppades att lovet gick fort så hon kunde börja skolan snart igen. Jag föreslog att jag kunde ge henne en del läxor, men det tyckte inte hon var någon bra idé!!!! HAHAHA

Idag var det sillunch på jobbet, men jag kunde bara stanna i en halvtimma för jag skulle iväg på två besök på sjukuset, men det var kul det lilla jag hann vara med. Och god sill, men jag missade efterätten med jordgubbar, glass och maränger...skrutt med! I vanliga fall brukar K och jag bjuda personalen hemma, men jag orkar inte hålla in något sånt nu så då bestämde de att då ordnar pastoratet med det. TACK!! nästa år gör vi det själva igen :) Och ni som vill komma är åter välkomna.

Det blir lite uppehåll på sjukgymnastiken nu när det är semester men jag bad att få tränings schemat så jag kan besöka någon bassäng och göra min
a rörelser där under tiden.Och sedan lovade jag heligt och snällt att använda stödstrumporna varje dag... Jag fick ytterligare ett brev idag från försäkringskassan att jag inte får något förlängt på sjukskrivningen på den nivån jag ligger på nu. Nu hade de även skrivit till att eftersom jag inte har någon allvarlig sjukdom och inte behöver hjälp med all ADL och att det inte är arbetskade relatrat så att jag måste avbryta det arbete jag nu håller på med så faller jag inte inom mallen... från socialstyrelsen. Men jag är tacksam ändå för det jag får, kunde ju bott i ett annat land där de inte får något alls...

Jag var och hälsade på min moster mellan sjukbesöken idag, jag hade 30 minuter mellan tiderna. Det var glädjande att se att hon var piggare och vi kunde prata lite granad. KÄMPA PÅ DU ÄR EN FIGHTER!!!!

Idag var jag C och personal från barnhabeliteringen ( arbetsterapeuten) i skolan och tittade och mätte om C kan ha en "vanlig" bänk nästa termin. Det var på ett hår men, med en del förmaningar och rätt vinkel så kan vi försöka sa hon. YES!!! C blev jätte glad, tänk att äntligen få en bänk med lock och låda att ha sina skolsaker i. GLÄDJE!!!

Midsommar ska vi fira med goda vännerna fam D i Gnosjö, ska bli så kul! Ungarna har så roligt tillsammans och även lilla C får vara med och de hittar alltid på något kul alla fyra.

Lena-Maria Klingvall var och sjöng i kyrkan i Forsheda. Denna fantastiska kvinna som berättade om sin själv och sitt liv och sjöng med fantastisk röst. En mycket givande och fin kväll. Vi passade på att ta kort medans hon fikade och vi tog en kopp kaffe med. (suddigt kort, togs inte med min kamera :/ )

C på sjukgymnastiken i Värnamo. Här med sjukgymnasten S. C kanske får ny sjukgymnast då S kanske ska sluta. Hoppas inte!!! Vi vill ha henne kvar.
Inga barn är så fina som sina egna eller hur!!! Här står de uppställda med varsin blombukett från mormor och morfar. I kuvertet är det en liten bonus för att de varit skötsamma under skolåret! De får en ros för varje år det gått i skolan.
P håller upp fatet med "sommarlovsfikat" marängtårta med banan, daim och jordgubbar, YUMMIE!!!!
Innan C klass bröt upp så hade de en runda med kramar, alla skulle krama alla...skratt!!! Ja en del killar var vääääldigt rakryggade medans en del tjejer kramade till riktigt ordentligt...de är för goa de små sockertopparna!!!


Oj här kom bilderna i omvänd ordning...mormor och morfar fikar med P och C, K smet ifrån en stund och fikade med oss... undrar jag om han åt alla Dumle själv som blev över på skolavslutningen...det kom inte med några hem i alla fall!!!! *leeeer*
Vallmoblommorna i trädgården är helt underbara nu!!

4 kommentarer:

  1. Vad härligt det är med sommarlov.. fina bilder på glada barn ! Hoppas du får några besked efter dina provtagningar och att det finns något att göra det bättre..verkar så himla jobbigt med lymfödemen..

    Önskar dig en skön Midsommar !

    Kram !

    SvaraRadera
  2. Du få ha en fin midsommar :-)Kram Jenni

    SvaraRadera
  3. Tänk om det kunde gå lika snabbt att bli av med en sjukdom som att drabbas av ohälsa.
    Då skulle man kunna glädjas tillsammans med Försäkringskassn.
    Önskar dig en trevlig midsommar med massor av god mat.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Härligt med sommar, Ska efter samtal med "kassan" börja arbetsträna i Kivik nästa vecka 10tim/v.Ha en trevlig midsommar!!

    SvaraRadera