torsdag 18 juni 2015

Där det finns en vilja...Inlägg på mötesplats om personligt ledarskap.

Mötesplats om personligt ledarskap på Facebook. Välkommen att gå med du också.
Tryck här.

Fria viljan,
Är det förnuft – handling som styr vad vi gör med den fria viljan?
Vilka omständigheter är det som gör att vi handlar som vi gör i olika situationer – är det förnuftet som styr de valda handlingarna… eller står det förstärkta egot för porten och låter oförnuftet bestämma. Hur förhåller vi oss till den fria viljan, cementera och möjliggöra och använda sig av positivt goda erfarenheter som upplevts för att göra ett bra val är väl ändå kvintessens på ett utsökt för...hållningssätt för att inte styra eller sänka.
*
Dock är det förbjudet att missbruka den fria viljan för att ta ”överhand” och sätta sig över eller kontinuerligt sänka någon bara för att man KAN. Och att då tycka sig ha sitt eget medgivande för att kunna göra så, kanske sätta sig över någon som är i en situation där någon har svårt att säga ifrån för att det finns starka mänskliga faktorer som gör att man inte orkar/kan säga ifrån eller slå ifrån sig de elaka kommentarer och spydigheter som öses över om och om igen. Att missbruka detta är väldigt illa!
*
Vad händer när någon missbrukar den fria viljan i ett sammanhang? Förtroende bryts, känslor svalnar och dör ut. Det finns inget förtroende kvar när någon missbrukat sitt beteende på ett hänsynslöst sätt. Är det ett återkommande beteende att missbruka den fria viljan, att skada genom att sätta sig över och vara förmer och se ned på andra, så är det enigt mig ingen vits med att kvarhålla den personliga kontakten.
*
Är det ödet som styr våra handlingar eller är det vår egna fria vilja? Fria viljan att ta emot, fria viljan att ta ett beslut där det är ett avslut, den fria viljan att tillåta sig själv… för då generar det i förbättrad livskvalité.

LEV VÄL!
/ Tina
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar