måndag 22 juni 2015

It´s a fair way of living…INLÄGG PÅ MÖTESPLATSEN OM PERSONLIGT LEDARSKAP PÅ FACEBOOK.

INLÄGG PÅ MÖTESPLATSEN OM PERSONLIGT LEDARSKAP PÅ FACEBOOK.

It´s a fair way of living…

Rättvist liv, vad vi gör med våra liv är vårt ansvar. I möte med andra ligger ansvaret hos oss, och bara hos oss hur vi TAR EMOT hur andra behandlar oss. Rinner det av oss eller klibbar det fast som någon seg sörja som inte går att få bort, som bokstavligen biter sig fast. Alla har vi någon gång varit i situationer där vi inte har varit komfortabla och velat ta oss därifrån. Förvalta då den erfarenheten till ett senare tillfälle då du hamnar i kletet och försöker att ta dig ur. Absolut kommer du då att handla annorlunda.
*
 Vi hör ofta : -” det är inte rättvist att…”
Kan så vara, men tycker man att allt känns hopplöst allt för ofta, att man BARA ser allt det negativa, tappar man faktiskt syftet med sitt liv. Tycker man att livet alltid känns svårt från början till slut, i smått och stort och att allt är svart och en kamp på alla sätt, så blir det inte lätt.
  Det kan vara svårt att bryta ett mönster, antingen om man sitter fast och vill göra något annat som är mer av värde i sitt liv, eller bryta ett mönster för att inte vara den som ständigt och jämt häller den där sega sörjan på andra, dock ser man oftast inte detta beteende själv utan andra får påtala det om och åter om igen. Kan man då ta det till sig när man blir tillsagd antingen av någon man håller av eller kanske av någon med en professionell skolning så har man lättare att gå vidare och göra en förändring, en förändring som kommer att gagna inte bara en själv utan forma ett välbehag hos omgivningen.
*
 För många är det ett stort handikapp att ha detta sätt, man gör sig ovän med många och man blir inte tillförlitlig. Man kan dra med sig andra i ett utanförskap som man själv inte ser, utan som märks allt eftersom. Man har fördomar mot och i möte med männiksor.
Om vi alla med eller utan denna problematik skulle göra en utmaning oss emellan…!
Att vi i våra åtaganden och möten BARA försöker att se det goda och att BARA utgå från ett positivt tänkande och bokstavligen bara vara verbalt snäll i det vi säger…just på prov bara för en dag!  Detta påverkar såklart vår hjärna och du kanske tänker att detta är onödigt, men NEJ alla behöver vi boosta oss med goda tankar om och om igen. Det gör ingen skada, bara nytta.
*
En metafor:
Ta en koll i din kroppsliga bag efter en driver, skjut iväg de där goda orden och rulla fram på fairway med de goda samtalen. Därefter en rejäl sving med järnklubban så du hamnar på green för att sedan putta oss själva framåt till nästa samtal/gemenskap. Hamnar du i ruffen vid sidan om är det bara allt som oftast bara ett tvärkast in på fairway igen J Skulle du mot förmodan hamna i bunkern och det goda samtalet grusas ner, ta din ”S”andwedge och för upp bollen igen för ett gott samtal och klistra på ett ”S”mile…för ett smile smittar av sig.  Går du för långt och kommer out of bounds så är det inte kört, du kan börja om igen…
Bättre lycka nästa gång!

TACK FÖR ATT DU LÄSTE!
LEV  VÄL!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar