onsdag 11 april 2012

Läger..migrän..påsk..träffa släkten...migrän igen

Det har hänt en del sedan förra inlägget. Dagen efter lägret fick jag en sådan fruktansvärd migrän...kom som på posten. Daglägret var ett höjdarläger så jag får gotta mig i det i alla fall. Migränen kommer allt oftare nu. I helgen har vi träffat släkten. Daniel o Lotta var så snälla att de bjöd oss alla till deras mysiga hem i Växjö. De är så goa, och Lotta är en riktig Småländsk Leila Lindholm. Hon har så god smak när det gäller inredning och sååå duktig på matlagning.

På påskafton var vi hos mina föräldrar i Gnosjö, det är tradition. Och mamma hade dukat upp mängder med mat. En hel buffé med all påskmat ...och påsktårta...en tårta som är halv choklad, halva vanilj. Barnen gillar olika därför gör hon 50/50.
På natten fick jag migrän igen. Denna gången var det värre. Hade tänkt att jag skulle gå till kyrkan på påskdagen men det fanns ingen chans att jag kunde. Fick stanna hemma och bara ligga.

På annandagen stannade vi till hos mina svärföräldrar. Deras mysiga grannar kom också. Det var trevligt att träffa dem. Svärmor bjuder alltid på så mycket gott fika. Om det vore så skulle hon kunna koka soppa på en spik, fixar alltid fram något gott.

Jag har inte varit på vattengymnastiken på två veckor och det känns. Och det hinner bli tre veckor innan jag har tid. Jag svullnar igen så och det hjälper inte med furix. Om jag masserar i ca 30-40 min och tar furix varje dag så hjälper det lite. När jag är och handlar och bär tungt så får jag ont
i vä-armen och den svullnar mer. Vä-överarmen är mycket större än den högra. Kompressions strumporna har jag också ibland, men de skär in jätte mycket i huden så det nästan går hål. Ska ringa framöver till lymfterapeuten och se om jag kan köpa nya.

Jag har fått beviljat att åka till Lydiagården och om allt funkar så ska jag iväg v.19. Den veckan är det för bröstcancer patienter. Lydiagården är ett rehab.center för cancerkvinnor som haft det mycket jobbigt under sin behandling och framför allt efter med alla biverkningar och hemskheter. Jag har inte fått det bekräftat ännu, men Viktoria på onkologen har skickat iväg remissen.

 Lottas cupcakes.
 Påskfika på Norlid.
 50/50 tårtan med halva sidan choklad, halva vanilj
Kusinen Hannah gillade också Lottas cupcakes
Daniel och Lotta. Jaaa jag vet, jag tar inte bra kort...men ville att de skulle var med *leeer*

2 kommentarer:

  1. Åh, jag blir så glad för var och en av mina bloggvänner som får åka till Lydiagården. Tyvärr är det många cancerpatienter som inte får reda på att dom har rätt till internatbaserad rehabilitering. Vet att det är ett späckat schema annars hade jag gärna kommit och gett dej en kram,hade varit kul att träffa dej på riktigt, har bara 4,5 mil dit.
    Köpa kompressionstrumpor?? Jag har fått mina gratis, det borde vara samma regler i hela Sverige. Enligt min sjukgymnast/lymfterapeut har dom en "livslängd" på ca 6 månader.Jag har förhandlat till mig 3 st/ omgång eftersom jag har ett jobb som sliter mycket på dom. Men har 1 "finstrumpa" där det inte sprungit maskor.

    SvaraRadera
  2. Dumma migrän, ta och släng den långt ut i skogen. Hoppas du får en stärkande vecka på Lydiagården och du, jag funderar fortfarande på ditt inlägg om änglar. Tack för den synen på omsorgen om oss från vår Herre.
    Kramar från
    Gunilla

    SvaraRadera