måndag 29 augusti 2011

SÖS och Lerdala, och sura migrän anfall.

I onsdags morse bar det av mot huvudstaden och Södersjukhuset ( SÖS). Laddade med kaffe, saft och mormors lunsar och bullar för ett fikastop utmed vägen. Väl uppe på sös så hade vi ca en timme kvar till utsatt tid kl. 14.30. Vi passade på att besöka lekterapin, denna fantastiska oas mitt i sjukhuset för barn på besök och för barn som ligger inne. Till Cajsas stora stoooora glädje så jobbade Anja kvar. Anja, denna underbara ÄNGEL!!! som jobbar på lekterapin. Cajsa och jag träffade Anja första gången när Cajsa opererades när hon tre år. Sedan har det blivit ett kärt återseende varje gång vi är där uppe minst en gång om året. Anja kom upp till Sachska barnsjukhuset med leksaker och pyssel så att Cajsa blev stimulerad dels före och framför allt efter hennes senaste operation för två år sedan. Glömmer aldrig när hon kom upp med paket till Cajsa när hon var nyopererad...tårarna bara rann på mina kinder. Denna gång var vi bara som kortast i upplevelse rummet, en oas med stimula för både kropp och själ. När vi gick ut genom terapidörren kom Anja och gav Cajsa en plåster på såren paket... för en tråkig resa fram och tillbaks. En biobiljett till valfri film på sf. Gissa om Cajsa blev glad? Vi delade på körningen både upp och hem. För dagen efter var det dags för Cajsas klass ut på äventyr, till lerdala och frisksportarnas ställe. Jag följde med för det var svårt att veta vad Cajsa fick göra och inte med armen. Det var en hellyckad dag med mycket skoj för barnen. Vilken klass!!!! Vilken sammanhållning.WOW!!!! Så mysigt att se. Väl hemma på torsdags eftermiddagen så fick jag ett kraftigt migränanfall....igen. Gillar inte alls!!!! Men det var bara för mycket med resan upp till Stockholm.

Cajsa i sackosäcken bland ljusdioder på lekterapin....härligt och avslappnande. Här låg hon mycket som nyopererad.
GOA ÄNGELN ANJA...just love her.



Cajsa och Klas spelar pingis på lekterapin


Cajsa ute i en kajak...japp hon fick mersmak.








2 kommentarer:

  1. Sackosäcken med lusdioderna, den skull jag bra gärna vilja ha här hemma också. Det ser verkligen skönt ut att vila i den.
    Jag är absolut inte alls förvånad över, att Cajsa hoppade i kajaken och paddlade iväg :) Det blir nog till att köpa en kajak nästa sommar till henne ;) Hon är verkligen modig, antingen det gäller hennes sjukhusbesök eller ge sig ut på äventyr på egen hand.

    Vad gulligt av Anja, som överraskade med presenten.

    Nu hoppas vi att den stygga migränen dröjer, innan den kommer tillbaks.

    Love!!!

    SvaraRadera
  2. Visst finns det änglar här på jorden ! Härligt att få träffa på dem ibland.. Tänker ofta själv på att man borde vara lite snällare för att göra världen trevligare, men det är ju inte alltid man orkar med.

    Hoppas migränen släpper taget om dig, det var en ovälkommen gäst. Hoppas också det går bra för dig med arbetsupptagande, jag går själv och funderar på hur det ska gå senare framöver hösten..Men man får ju ta en sak åt gången..

    Kram
    allt-flyter-Karin

    SvaraRadera