måndag 29 augusti 2011

SÖS och Lerdala, och sura migrän anfall.

I onsdags morse bar det av mot huvudstaden och Södersjukhuset ( SÖS). Laddade med kaffe, saft och mormors lunsar och bullar för ett fikastop utmed vägen. Väl uppe på sös så hade vi ca en timme kvar till utsatt tid kl. 14.30. Vi passade på att besöka lekterapin, denna fantastiska oas mitt i sjukhuset för barn på besök och för barn som ligger inne. Till Cajsas stora stoooora glädje så jobbade Anja kvar. Anja, denna underbara ÄNGEL!!! som jobbar på lekterapin. Cajsa och jag träffade Anja första gången när Cajsa opererades när hon tre år. Sedan har det blivit ett kärt återseende varje gång vi är där uppe minst en gång om året. Anja kom upp till Sachska barnsjukhuset med leksaker och pyssel så att Cajsa blev stimulerad dels före och framför allt efter hennes senaste operation för två år sedan. Glömmer aldrig när hon kom upp med paket till Cajsa när hon var nyopererad...tårarna bara rann på mina kinder. Denna gång var vi bara som kortast i upplevelse rummet, en oas med stimula för både kropp och själ. När vi gick ut genom terapidörren kom Anja och gav Cajsa en plåster på såren paket... för en tråkig resa fram och tillbaks. En biobiljett till valfri film på sf. Gissa om Cajsa blev glad? Vi delade på körningen både upp och hem. För dagen efter var det dags för Cajsas klass ut på äventyr, till lerdala och frisksportarnas ställe. Jag följde med för det var svårt att veta vad Cajsa fick göra och inte med armen. Det var en hellyckad dag med mycket skoj för barnen. Vilken klass!!!! Vilken sammanhållning.WOW!!!! Så mysigt att se. Väl hemma på torsdags eftermiddagen så fick jag ett kraftigt migränanfall....igen. Gillar inte alls!!!! Men det var bara för mycket med resan upp till Stockholm.

Cajsa i sackosäcken bland ljusdioder på lekterapin....härligt och avslappnande. Här låg hon mycket som nyopererad.
GOA ÄNGELN ANJA...just love her.



Cajsa och Klas spelar pingis på lekterapin


Cajsa ute i en kajak...japp hon fick mersmak.








tisdag 23 augusti 2011

vinst, läkarbesök och egen lönelapp.


I morgon ska vi åka upp till Stockholm med Cajsa, det är det årliga besöket på handkirurgen träffen är på Södersjukhuset denna gång. Ibland har det varit på Astrid Lindgrens sjukhus, men denna gång är det på hemma sjukhuset för kirurgen som opererade henne. Vi ska åka över dagen, landstinget har nämligen dragit in övernattningen för föräldrar och barn...så i morgon blir det 84 ca fram och tillbaks. Tur att tiden är kl 14.30 för läkarbesöket, lite knasigt är att sjukgymnast och arb.terapeut är direkt efter, så det bli till att komma hem sent.

 
Inte en kappsäck full med pengar...men...en egen lönelapp fick jag idag. Den första på 16 månader, härlig känsla att ha förtjänat pengarna man får.

Idag kom Jonny på Arabusta och lämnade ett presentkort...choklad provning för 8 personer eller en övernattning med glasblåsning för 2 pers. Fy vad svårt att välja. Men jag är så jätte glad för vinsten. YIPPIE!!!!

fredag 19 augusti 2011

25 % ARBETE OCH EN OMVÄND "MIN STORA DAG"

I måndags var jag på sjukgymnastiken/bassängen efter att ha varit på jobbet i ca 1,5 timma. Det var dags att lägga på extra motstånd på armar, axlar och ben. Summan av kardemumman blev att efter otrolig värk direkt efter träningen så hamnade jag i ett långt migrän anfall som jag fick på efter middagen som snällt höll på till morgonen där efter. I torsdags hade vi bestämt att de skulle släppa lite på motståndet och jag skulle återgå till mina simhandskar.
I går torsdags var vi i Anderstorp och fick hjälp av kusinen med sladdar till datorn och vi stannade till vid korvmojjen. Och vid korvmojjen så träffade jag på min bror som tipsade oss att åka till Scandinavian Raceway och kolla in Lamborghini och Ferrari bilar. Sagt och gjort så gjorde vi det, jag var där en hel del som barn och tonåring. Som barn var man med pappa i start och mål och sedan som tonåring så var vi ett kompisgäng som var funktionärer. Kul var det i alla fall att komma ut dit igen och det var så förändrat.

Jag började att prata med en kvinna där och vi pratade om bröstcancer mm och hur svårt det är för hela familjen osv. Jag frågade om barnen kunde få åka ett varv mot ersättning men hon sa det kan hon inte lova, men att vi får ta så mycket bilder vi ville och titta i depån. Vi gick runt och tittade och när vi stod vid en bil från Koenigsegg så kom hon mot oss och så sa hon:--jag har ordnat så att alla barnen får åka samtidigt på banan och de vill inte ha något betalt för det, de vill bjuda barnen på det!!!!!!. Och snälla nå´n om ni kunde sett deras miner. Det kom fram tre män och presenterade sig, tog barnen i hand och sa James och Phille skulle få åka i Ferrari och kvar stod Cajsa...och du sa han, ska få åka i en orange bil,,,den heter Lamborghini... Sagt och gjort, de skaffade fram hjälmar till alla och iväg ut på banan. Cajsa åkte två varv och när de var inne på andra sa han, tycker du vi kan åka fortare fick han till svars--jaaaaa hhhAAAAA, och hon sken som en sol. Jag frågade hur fort det gick, jo de gick faktiskt i 200 sa hon, för jag frågade. *leeeer*
Killarna fick åka fem varv var och de båda männen triggade varnadra så de raceade lite, de var uppe i ca 240 km/tim, och när de steg ut ur bilarna så hoppade mitt hjärta frivolter, så lycklig jag blev att se deras ansikten.

Detta var en omvänd "min stora dag".
Efter ett trist år med en mamma som farit ut och in på sjukhus, så var detta en stoooor belöning för ungarna. Jag var så lycklig när vi åkte därifrån...så otroligt!!!

STORT TACK TILL DESSA UNDERBARA MÄNNISKOR!!!


Kusin James i en Ferrari.

Cajsa i en Lamborghini. Man ser bara en liten vit plutt av hennes hjälm.

Phille i en Ferrari.

torsdag 11 augusti 2011

Invigning och mingel hos Ida på Forsheda blomsterhandel

I kväll kl. 18.00 var det invigning och mingel i de nya lokalerna hos Forsheda blomsterhandel. Många olika snittar av alla de slag, och passande drycker till. Nya fräscha lokaler. Med mängder av fina växter och arrangemang och allt var så smakfullt. Det bara lyste av "Idastil" i hela affären *leeer*
Här kommer det även att vara ett café, som vi har längtat att ha ett café i Forsheda. Tänk er, fika och kolla på alla dessa växter,arrangemang och toffsar, ja, hon hade tofsar som jag ska köpa...love it!!! Ida kommer även att ha "Homestyling".
Passerar ni Forsheda ska ni absolut åka dit och titta.
Affären ligger på Storgatan vid pizzerian och Ica Ässet.
Lycka till i den nya lokalen!!!
och
Tack för inbjudan.

Inbjudande och smakfullt vid ingången





Ida själv



















onsdag 10 augusti 2011

Ett år i rekordfart...ändå


I går så blev jag ordentligt uppvaktad. Det började på morgonen med sömndruckna barn och man som sjöng för mig. Paket som var inslagna som en ängel hade C tillverkat. På kvällen kom de närmsta släktingarna och vi åt en bit mat och tårta. Tack även för gratulationskort och alla hälsningar på facebook och telefonsamtal. Jag är så oerhört tacksam att jag har förmånen att fira ytterligare en födelsedag till.

Jag har börjat arbeta 25% och det funkar bra, jag är just nu själv på kontoret och jag pratade idag med min arbetsledare och han är otroligt fantastisk. Han ställer upp i 110 knyck!!! Allt utgår från mig att jag ska komma tillbaks på alla sätt och vis och jag får göra mina timmar som det passar mig totalt... JAG ÄR SÅ TACKSAM!!!!!

När man är mitt upp i något svårt, så tänker man inte på att det är jobbigt och svårt och kämpigt på många vis. Men om man tänker tillbaks på detta året som gått sedan min förra födelsedag så har det hänt mycket, MYCKET!
...först nu kan jag tänka, hur orkade jag med alla cellgifter, biverkningar och bakslag som ramade in min vardag.
Hur orkade barnen med all SKIT (ursäkta mitt språk) men det var bara tråkigheter...
nu ska vi hoppas att det nya året som kommer blir bättre, för det ska det bli, har bestämt det, och nåde livet om det blir sämre...
Så nästa augusti jag skriver så blir det bara roliga minnen, hoppas jag.

lördag 6 augusti 2011

Go hönan 10 år

I går den 5:e fyllde min gohöna 10 år. Hon har med spänning väntat i flera veckor på sin födelsedag...som alltid. Hon börjar att planera ett år innan, nästan exakt! *leeer* En ritning på sin födelsedagstårta hade hon gjort 2009. Men förra året orkade jag inte göra någon av olika anledningar. Men i år så fick hon den äntligen. Efter mycket plitande på marsipanroser o dyl så var hon nöjd.

Å roooosa sa hon så bedårande, min favorit färg på blommor. Och senare på kvällen så placerade hon ut den på rätt ställe!! *leeer*

Den efterlängtade tårtan på höjden, blev faktiskt god trots allt

Tre gokusiner som spelar olika spel

En otroligt nöjd liten 10 åring. Hon hoppade av glädje när hon öppnade sin paket. På natten när vi la oss så sa hon...ååååå jag är så nöjd med min dag. Go höna!!!!