torsdag 19 mars 2015

Boosta och varför vajar flaggan på halv stång?

Att arbeta med barn/ungdomar är bland det bäst som finns. Varje vecka bjuds det på skratt och goda samtal. Här är ett axplock från veckan som varit...har en grupp kvar och det kommer absolut att bjudas på någon finurlig kommentar från småbarnsgruppen.
*************************
Följande konversation utspelade sig på en av mina grupper i veckan.
*
Vid ritbordet satt två barn och ritade svenska flaggor och resonerade om varför flaggan vajade på halv stång när det var begravning. Varpå en av dem svarade - " Jo, du förstår att... (en stunds tystnad) ...att när du ligger i kistan och du har fått dina blommor är du inte helt färdig --du är bara halv vägs till himlen...
*
Himlen är oskyldigt blå,
som ögon när barnen är små...
**************************
Boosta...ja det är något vi håller på med på min junior & KU - café grupp. Värderingsövningar och samarbete mellan ungdomarna. Veckan som var fick alla i KU - gruppen ett blankt papper, tejp och en tuschpenna. Vi satte blanka papper på varandras ryggar och därefter skulle vi skriva något positivt om varandra.  Detta är nyttigt dels för den som skriver, för vi får tänka till vad vill vi lyfta fram till just denna personen men även för den som alla dessa fina påståenden till sig. Ibland har jag bett ungdomarna att läsa detta papper varje morgon innan de går till skolan för att boosta sig själva.
 

*************************
I onsdags hade jag förmånen att komma med på en fantastisk kurs med Johan Reftel från Argument förlag.
Johan lär ut olika metoder att knyta happening till en text eller en berättelse. En heldag med övningar och där vi även själva fick förmånen att pröva på och lära oss en del trick...LOVELY!!! När Johan kom igång satt vi som förtrollade. Jag sög in information som en svamp.



 
GLÖM NU INTE ATT BOOSTA DIG SJÄLV OCH NÅGON I DIN OMGIVNING!!

Tack för att du läste
Lev väl
Sol på er
Qram
/Tina
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar