lördag 14 mars 2015

Ringar på vattnet...Mötesplats om personlig ledarskap med Torkild Sköld



Har förmånen att ha blivit vald att vara administratör på Torkild Skölds sida, Mötesplats om personlig ledarskap med Torkild Sköld
Det är otroligt  tillfredsställande och roligt att han anförtror mig detta uppdrag. En fantastisk förmån.
Dagens inlägg handlar om ringar på vattnet. Jag kommer att lägga upp de flesta inlägg här på bloggen då en del av er inte har Facebook. En del av inläggen kommer att komma i efterhand..
________________
Ringar på vattnet...

...sitter vid en sjö, stilla smeker den varma brisen ansiktet. Sjön ligger majestätiskt stilla framför med sin blanka svarta vattenyta, sjunger ut sin harmoni, du ser ditt ansikte klart som vilar där på vattenytan, tryggt. Ditt liv återspeglas i ansiktet i bilden där på den blanka ytan.
*
En yttre påverkan, en sten kastas i, bilden av dig elimineras för en stund, någon kastade första stenen...ett gigantiskt hål en kraftig duns, det stänker till, det är kallt, stenen faller till botten, djupt.
*Ringar bildas på vattnet*.
*
 Ditt ansikte är inte längre tydligt, där på ytan ett kantstött ansikte, du känner inte igen bilden. Ditt liv, ringar på vattenytan. Goda fantastiskt underbara ringar, en del tragiska, som du helst vill glömma, men även ringar som du har nytta av, som finns där som erfarenhet som kan få dig att hjälpa andra som behöver din hjälp.
*
Ringar på vattnet sprider sig, blir större, flyter vidare. På en annan plats i sjön finns ytterligare ringar som söker sig bort från en krackelerad vattenyta. Forsa stilla sökande utåt. Era vattenringar möts, förenade flödar in i varandra, Volymen blir större, mäktig. Ringarna svävar sakta på ytan, tillsammans starkare.
*
 Är detta en bild av livet?  Något i dig kanske går sönder. Kanske din själ blir skadad - kantstött för en stund. Det mest fantastiska kan komma ut ur det fruktansvärda. Dina livshändelser är ringar på vattnet. Vad gör du med det som hänt dig? Alla har vi ett val vad vi vill göra med det som kommer till oss i våra liv. Antingen lägger vi det åt sidan och låter det vila och vara därvid och går vidare. Eller så tar vi erfarenheten som var ämnat att komma till oss och förvaltar det väl och använder oss av det på något fint sätt för att hjälpa - stötta - glädja någon som behöver oss.
_____
Bilden är tagen en av alla kvällar jag spenderat i Båstad och åkt till hamnen i Torekov för att bevittna alla dessa storslagna solnedgångar. Sitta vid vattenbrynet, se den majestätiska eldröda solen sänka sig sakta i havet parallellt med en symfoni av färger på himlen, en palett av de mest pompösa eldfärger. Havets musik slå mot klipporna ackompanjerat av pigga svalor som sjunger i kör med fiskmåsarna. Vassen viskar när de slår mot varandra där i vattenbrynet. Oändligt med ringar tonar upp sig på vattnet...vågor - ringar som formar stenarna. Tillräckligt många ringar av vänlighet kan få den hårdaste sten slät...

Tack för att du läste, Lev väl
sol på er!
Qram/
Tina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar