måndag 28 november 2011

Avslutning på rehabkursen och advent

I torsdags var det dags för sista gången på rehabkursen. Det kändes vemodigt. Vi har delat mycket med varandra och kommit varandra mycket nära. Det har varit otroligt givande på många plan. En del tårar då man kommit på djupet men också många förlösande skratt. Varje gång har vi haft ett pass med träning individuellt utformat för var och en av oss. Jag har provat lymfpulsator och det fungerar på benen men inte på armarna och överkroppen, det samlades en fruktansvärt massa vätska i vä-överarmen på mig och överarmen var dubbelt så stor som vanligt, minst. Och jag håller på att få ner vätskan med strumpor mm. Skylten här under hänger i omklädningsrummet på sjukgymnastiken, den är bedårande, vi har skrattat mycket åt den, för det är ju så här de flesta ser ut som går där, en del är välsvarvade och fina men en del av oss....njae vi har lite häng här och var eller en defekt eller två. Leeeeeeeer
 I fredags var det advents gudstjänst för skolan här i kyrkan. Församlingsassistenten Else-Marie hade gjort en rolig grej, hon hade dragit ett snöre runt hela kyrkan med en massa saker man skulle hitta då man följde snöret. Många barn fick komma fram och vara "skattletare"...många glada skratt blev det. Här är en pojke som hittat en av sakerna som han stolt håller upp.
 I fredags kväll var vi och hälsade på goa Whilma på sjukhuset. Cajsa körde runt med Whilma sjukhusgångarna upp och ner och vi hörde hur de skrattade och tjoade....rätt som det var så var de borta, då hade de tagit hissen upp och skulle gömma sig för oss....ja det var livat. Här kollar tjejerna på gamla Ryhov-byggnaderna. Det var så underbart att se henne bättre och höra hennes goa skratt igen. BUSUNGAR.
Nora gav sitt tillåtande att sätta in kortet om någon undrar.
 I lördags var vi på trippelkalas. Osloborna har bott  tillfälligt i Skillingaryd  i två månader hos Jonas föräldrar. De har nu köpt hus i Kungsängen och flyttar in på torsdag. Men innan dess så passade vi på att fira Farmor Kerstin och Hannah 1 år och Benjamin 3 år som fyller år. Farmor hade gjort ett mysigt kalas till dem med två fina tårtor en till ettåringen och en till tre åringen. Benjamins var en med krokodiler på och Hannas med nallar. De var jätte goda båda två men, Phille älskar morotskakan som farmor bakat och han fick med sig flera hem, till en tonårings belåtenhet. Här ryker krokodilen ner i magen.
 Hannah kollar in sin fina tårta. Det riktigt lyser i ögonen på henne.
 Här är vi alla samlade, det är bara mysgoa Lotta som fattas, hon tog kortet.
 Adventsstaken kom fram i år igen, denna gång har Cajsa dekorerat den. Men det kändes inte riktigt stämningsfullt precis, stora regndroppar på fönstret och stundtals stormade det utomhus . Men med lite doftljus och varm glögg så luktade det "adventsgott" i alla fall.
Det har varit lite mycket denna veckan som var med alla sjukgymnast besök (3 st) mm, jag har ont, ont,ont och jag bör nog lyssna lite på kroppen och låta den bestämma. 

1 kommentar:

  1. Tack för dina fina ord på min blogg, visst hade räkmackan varit bra. Brukar faktiskt köpa en sådan i kafe´t på CSK, dom är så supergoda. men det är väl det närmaste jag kommer. Har letat fram min frälsarkrans, den behövs mellan varven.

    SvaraRadera