tisdag 28 augusti 2012

Södersjukhuset och termins start

I söndags bar det av upp till Stockholm igen för det årliga sjukbesöket. Jag kan inte med ord beskriva hur skönt det är att "bara" åka upp dit en gång per år...för några år sedan var det minst 3-5 ggr per halvår. Tur att det går framåt...men så har vi en duktig tjej med som tränar och står i och gör ALLT för att hon ska bli bättre och bibehålla den funktionen hon har. Visst är det en massa restriktioner hon har för att inte bryta upp det som är opererat men, hon hittar lösningar för att kunna hänga med på allt...roliga unge.
*

Skönt är också att Phille slipper följa med upp...det har varit många otäcka besök på Astrid Lindgrens sjukhus och Södersjukhuset...tänk er själva att när man är 4 år och se sin lillasyster i en stål skena runt magen pga av att armen låg ut led och nerverna var avslitna och denna  fasansfulla smärta och sedan 42 mil hem...en av alla mardröms resor.
*
Men denna gången åkte vi tre själva. Eftersom de drar in på allt så får vi inte längre övernattning på vandrarhemmet Zinkensdamm...utan de anser att vi ska åka ca 84 mil samma dag och på det, ha någon timma på sjukhuset...Klas brors familj har nyligen flyttat till Stockholm så vi fick bo hos dem så vi slapp åka över dagen, på så sätt var vi klara i huvudet när vi satt hon läkaren.
*
Han tog sig verkligen tid denna gången och visade röntgenbilderna som togs och vad som var opererat och vilken nytta det gjort o.s.v. Och nu ska de göra en röntgen till för att se om det blivit ngn ändring. Men...det är så BRA sa han...det visar att all sjukgymnastik gör nytta och armen har bara kroknat 5 grader i vinkel. Hoppas att det inte blir lika mycket på ett år till, men viss grad blir det pga att hon växer och armen stramas åt mer. Men hon är fantastisk till att fixa och dona Cajsa. De mätte och undersökte noga och var nöjda med henne (oss).
*
Innan vi åkte hem var vi en sväng på Lekterapin och kramade på goa Anja. Hon är en ängel i människodräkt. Denna underbart fantastiska person som jobbbar på SÖS lekterapi. Hon hjälpte mig och Cajsa jätte mycket när Cajsa var ny opererad och tog upp spel, saker mm för att få igång henne direkt efter operationen. Vi bara älskar henne. Lekterapin är en fristad på sjukhuset både för barnen som ligger där, syskon och föräldrar. Klas passar alltid på att läsa lite Tintin i soffan när vi är där :)Innan vi åkte hem så sa hon att det var synd att vi inte hann med att gå på bio...så....därför får du och Philip var sin biljett. Han är så duktig och är hemma själv så han är förtjänt av en också, sa hon. Så gulligt. Sedan turades vi om att köra hem. Och vi var hemma lite innan 21. Jag kan säga att trots att vi fick sova hos Jonas och Aud så känner jag mig alldeles geléig i kropppen idag.
*
Denna vecka startar grupperna upp. Jag var en runda i Kärda hos min nya  goa vikarie och visade henne lite. Och fick träffa en del mammor o barn. DET ÄR SÅÅÅÅ KUUUL. Jag längtar till när jag kan jobba alla mina timmar igen.

 Barnens kusiner hade bakat chokladbollar att mysa på efter maten.
 Vi hade en timma på oss att äta innan läkarbesöket och på ringen satt Björn Hellberg och signerade böcker. Vi såg hnm i Båstad men missade det då så han passade på nu.
 Cajsa framför skylten på Södersjukhuset
 Cajsa visar goa Anja hur man viker en Japansk svala...
 ... ta da så här fin blev den
 Cajsa satt  i upplevelserummet en stund. Detta rum var Cajsa mycket i när hon hade opererats, det får barnen att slappna av och komma till ro. Tyvärr så används det för lite så det ska göras om...men men vi fick nytta av det i alla fall.
 Cajsa sitter och lyssnar på bubblorna
 Stjärnhimlen

De "magiska löven" ... det namnet gav Cajsa löven när hon var liten liten liten. De är upplysta på kvällen och man ser dem genom entré fönstret. Och varje natt skulle hon säga godnatt till dem och dagen innan operationen var det på ett hår att hon fick åka i vagnen ner pga av smittorisken men hon tjatade till sig det. Och varje gång vi är där ska vi ta kort på dem så...här är ett :)


1 kommentar:

  1. Skönt att besöket är avklarat, och framför allt att läkaren var nöjd.
    Stor belöning för era trägna övningar.

    Roligt att ni fick träffa Anja igen.
    Cajsa har ju pratat så gott om henne både efter att hon varit inlagd eller tidigare återbesök.

    Tänk de "magiska löven", jag minns efter en operation, när vi talades vid i telefon, så sa du att ni senare skulle gå ner och säga "go natt" till de magiska löven. Jag förstod inte riktigt vad det var för löv :), så tack för bilden :)

    Love!!!

    Mamma/Mormor

    SvaraRadera