måndag 30 januari 2012

Hantlar och Fuck Cancer jacka


Jag skrev i förra veckan att jag fick förlängt med 20 ggr på vattenträningen och det känns så bra, jag vet att jag har tillgång till detta 1 gång i veckan i 20 veckor eller 2 ggr i veckan i 10 veckor. Jag bad att vi skulle se över mitt träningsprogram och de är ju så bra på rehab så vi gjorde det direkt. Jag bad att få träna nacke och axlar mer och då får jag använda dessa lätta hantlar....på land. Men i vatten blir de betydligt tyngre.
 I somras när sjukgymnastiken stängde igen så kontaktade jag grossisten för rehab-träningsredskap och köpte på mig handskar för vattenträning, vikter till fötterna 1/2 kg/fot och en stång med motstånd att lyfta bakom ryggen. Hade jag inte köpt detta och tränat under de veckorna det var stängt hade jag aldrig varit så långt jag är nu. Jag tror att jag ska kontakt grossisten och köpa dessa hantlar jag börjat träna med också. för ett år sedan släpade jag mig fram när jag var ute och gick. Jag var översvullen med vätska i kroppen och hade precis tagit kontakt med sjukgymnastiken. Samma runda går jag i dag fast med stavar. Visst blir jag fruktansvärt trött och så, men jämfört med för ett år sedan så....är jag på gång igen. Sakta men säkert, i min takt....och kroppen bestämmer takten, inte jag.



 Phille ropade på mig från undervåningen för ett par veckor sedan och jag gick ner. Kan du lova mig att jag kan få en grej sa han. Neeeej det kan jag absolut inte, sa jag. Jag vet ju inte vad det är... Då visade han mig Ung Cancers sida. Och sa att han gärna ville ha denna hoodjacka. ABSOLUT FÅR DU DEN, sa jag. Överskottet av pengarna går till cancerfonden. Vi bearbetar våra svårigheter på olika sätt, och detta är ett sätt. Det man inte kan sätta ord på....kan någon annan. Klas och jag tycker att det är helt OK att han går i denna jacka.
~~~~~~~~~~~
 Och tänk... om alla  i Sverige skänkte 1 krona till t.ex canerfonden så får cancerfonden snabbt in en...
ca 9 miljoner. Och vill DU hjälpa till...kan DU det lätt genom ett enkelt sms på min insamling, som går DIREKT TILL CANCERFONDEN...INGA MELLANHÄNDER skänka en slant. Läs på hö-sidan längst upp på bloggens sida så ser du hur du kan göra genom att skänka 50 kr genom SMS.
Phille sa ofta när han var liten...EN LITEN BIT I TAGET SÅ KOMMER DU LÅNGT!!!!
Så sant, så sant!!
Budskapet på ryggen....JAG KUNDE INTE SAGT DET BÄTTRE SJÄLV!

fredag 27 januari 2012

Onsdag första arbetsdagen med en grupp...på ca två år.

I onsdags var det dags att börja jobba igen. Och det var så roligt att träffa barnen igen. En del nya jag har i.o.f haft dem på knattecafé men då var de små bebbar men det var många som kände igen mig också. Men det var en kraftansträngning, jag var ganska pigg när jag kom hem, men dagen efter, jag sov konstsant i 9 timmar, skickade iväg barnen till skolan och la mig igen och sov i...6 timmar. Kroppen var som en trasa. Men det går säkert bättre och bättre för var gång. Jag måste hitta ett lagom sätt att planera på och inte göra för mycket aktiviteter, jag har ju en tendens att göra det.
Dumma herr migrän har gjort sig påmind...urk!

Idag är det lovdag och de betar av läxorna här hemma, till min förtjusning. Men jag ska lägga mig och sova en stund och se om min gräsliga huvudvärk släpper, för ikväll är Forsheda församlingsråd värd för "grötfesten" i Forshedabygdens församling. Om det inte ger med sig en del så får jag väl stanna hemma och bädda ner mig.

ha de bäst!

tisdag 24 januari 2012

Rehab-besök och helg-besök

I Lördags var vi på Norlid en sväng. Man vill ju bara dra sig ut nu när det är så härligt väder. Efter morfar kört runt med traktorn och skottat och Phille, Cajsa & Klas fixat med snön runt huset så sög det i krosstarmen  på Philip. Han åkte en sväng i snön och sladdade runt och njöt, för detta längtar han till hela året, att få köra i snön. Efteråt så njöt vi av älggryta, gudars va gott det va!
I söndags var vi en sväng hos svärföräldrarna, vi åt våfflor åååå  så gott!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
I går måndag var det sista gången på sjukgymnastiken i vattenbassängen. Jag kontaktade min sjukgymnast och hon sa hon skulle sätta upp mig på väntelista på ny tid, det kunde ta ett par veckor sa hon. I går eftermiddag (samma dag) ringde de från bassängen och sa att jag hade en remiss på 20 ggr att utnyttja. Så skönt att de förstår att det gör nytta och att det ger resultat av vattenträningen...man ser redan efter 2 veckor utan att det pumpar på med vätska i kroppen. Så, det var en sten som föll från mina axlar.
Och igår var jag inne hos min arbetsledare på jobbet och vi gjorde upp ett schema på hur jag ska jobba. Det är meningen att jag ska börja att ha min grupp i Hånger på onsdagskvällarna....ÄNTLIGEN!!!!! är jag på banan igen. Om än bara lite men jag är där...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Idag var lillhönan på läkarbesök i Värnamo på barnhabiliteringen. "Jönköpingsläkarna" kommer ner till Värnamo och tillsamman med barnhabspersonalen så har de en heldag då vi har möjlighet att träffa dem ca en gång om året. Nu var det fyra år sedan, för Cajsa har ju varit uppe i Stockholm för operation mm. Men idag var det dags! Och de var såååååå fantastiskt nöjda med hennes arm. Operationerna har lyckats men....det är en massa, massa att tänka på så att hon inte gör någon olämplig rörelse så att det opererade förstörs. Men jag fick mycket beröm för träningen jag lägger ner och Cajsa fick också beröm för allt tjat/instruktioner jag ger henne som hon står ut med. Efteråt åt vi mat, besöket varade en timme och efter sa jag att hon fick välja var hon ville. Det blev dagens på Lilla krogen.
Efter vi lämnat Cajsa i skolan var jag tvungen att rensa hjärnan så vi gick en lång promenad ...för mig...
30 minuter :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
BILDER
 Man kan tro att det är en snöslunga, men det är Phille på krossen :)
 Trött men glad kille som åkt i snön
 Allt är så vitt och fint
 Solen gick ner och det blev så fint ljus
 Jag stod nog i minst tio minuter innan jag fick ett kort på herr Talgoxe
Denna fina ljuslykta gjorde Cajsa till morfar och mormor. 
Cajsa handlar egna blommor hos Ida (Forsheda blomsterhandel) som hon skulle binda hemma.

 Här är resultatet. Silkespapper och allt runt blommorna som Ida brukar göra :)
 Idag när vi var ute och gick så var det fina snöflingor. Dessa tunna strån var täckta med flingor. Klas sa att-- Snöflingorna var stora som Cornflakes...hm... eller vad tycker ni? :)


fredag 20 januari 2012

Återbesök och återträff

Just nu känns allt så megatungt, dipp, dipp, dipp.



I onsdags var det dags för vår efterlängtade återträff på cancer rehab-kursen. Alla utom en kunde sluta upp och det var som om vi hade träffats igår. Även denna gång var det en del tunga samtal med en del tårar. Tiden kommer ju ifatt, vi är inte synkade jag och kroppen och det mentala...men det går framåt...sakta men säkert. Jag fick starka förhållningsregler, eller det fick vi alla egentligen för att kunna komma tillbaks så krävs det mycket av omgivningen och att vi säger nej...stop..mm
Efteråt så åt en del av oss lunch tillsammans på Hasse vid sjökanten tror jag det hette, en restaurang vid Rocksjön. Härlig god fisk åt jag. Extra roligt var att goa S dök upp och gjorde oss sällskap.
TACK ALLA!!!


Igår så hade jag återbesök till U:S min cancerläkare här i Värnamo. Hon ville sjukskriva mig 75% till och med mitten av april. Jag ska fortsätta med sjukgymnastik, då först och främst vattenträningen för den trycker ihop lymfvätskan bra och vid behov lymfdrenage. Fick fortsatt samma medicinering och en del ny, och jag får inte äta mina värktabletter som funkar så bra vid behov, de slår ut furix tabletten och det är inte bra för njurarna ...varför kunde ingen ha sagt det innan....har ätit de i kombination i ett år. Men jag måste ta tabletter när det börjar göra ont så, vi får se om vi hittar en kombination som funkar.


Jag känner att jag behövs mycket på jobbet och jag orkar ju inte så mycket som behövs. Moment 22. Men jag tror att det ordnar sig. Barnen behöver ju inget övergött program utan, vi kommer att köra på Tina vis som vi gjorde förr. Det konceptet verkade ju funka. Jag och Vikarien  är en bra kombination. Vi tänker och planerar på samma sätt så det är skönt och roligt.


Jag måste verkligen ta itu med träningen av bröstmuskelaturen, det lilla som finns kvar. Jag borde gå och lyfta vikter el dyl på gym, speciella rörelser som jag inte får till hemma. Tänk om man kunde få låna/hyra skolans så slapp man åka in till Värnamo bland alla suuuupersnyggingar. Någon som vet när el om Bredaryd har något gym-träningslokal el dyl? Kontakta mig  gärna i så fall.


ha de bäst och en trevlig helg.

onsdag 11 januari 2012

...ONT I MUSKLER OCH SKVALP I ARMARNA

Vad händer med kroppen... har haft så ont i kroppen i natt, det har "pulserat" i musklerna eller rättare sagt mellan musklerna och huden. Har inte haft strumporna på mig på 1 1/2 vecka för det stasar så dant på mig med dem. Det innebär ju att det blir mer skvalp i armarna....inget vanligt gäddhäng, utan skvalphäng *surt* Jag ska höra med sjukgymnastiken här i Värnamo om de inte kan vika sig och ge lymfdrenage med maskinen, samma som de har i Jönköping. Det funkade ju så kanon bra på benen när jag provade i Jönköping, men inte på armarna för det blev en ansamling av vätska i vä-armhåla och arm....monster arm.
Ska på sjukgymnastiken bassängträningen i dag på fm och direkt efter till kirurgen. 
Nästa vecka ska jag på återbesök till Kirurgen till cancerläkaren här i Värnamo.

Jag var på ett läkarbesök i måndags och de skulle ha en vikt på mig.....suck....nu blir det inget socker framöver, bara naturligt fruktsocker som i frukt i så fall. Känns som om alla "volanger" runt magen har expanderat en del. Jag går ut och går några gånger per vecka och faktiskt när jag höll på med LCHF så gick jag ner, inte i kilo utan 2 hål i bältet. Men sedan kör ju all media med skrämselpropaganda så jag slutade. Jag frossade inte i smör, men bytte ut lite här o var. Och åt inget socker och ingen pasta & ris men potatis. Kanske något att göra igen...MER ORK TACK!!!! Så jag kan ta beslut. 

Känns lite tungt på jobbet, jag har svårt att fokusera på en sak i taget. Mycket blir bara liggandes och det är en massa som ska göras...och.  Och det blir inte bättre med huvudvärken när det blir mycket runt omkring 
mig som jag inte reder ut. Önskar så förbaskat mycket att jag var som vanligt igen, samma ork, samma entusiasm, samma glada humör och skojig och rapp i munnen. Jag är som en zombie, i alla fall någon gång varje dag. Hur funkar hjärnan när man står bredvid telefonen och den ringer när jag står och lagar mat...och jag har totalt kopplat ifrån att det ringer, tänker inte på att jag ska lyfta den nedrans luren....då är man trött, eller något....
KNÄPPO!


Min svägerska la upp denna på FB och jag bara gillar den så skarpt...och nämnas ska att med riska att bli ännu mer idiotförklarad att-- På skivan "polarna" så ÄLSKADE  jag en sång när jag var liten...Martiné hette den...och det värsta är...att jag kommer ihåg texten ff. Vågar knappt bläddra mer, för det kan hända att jag kommer ihåg fler * GAPSKRATT*
Ha en bra dag alla.
tryck på länken för att komma till den roliga bloggen om dåliga/fula skivomslag!
http://katastrofalaomslag.blogspot.com/

tisdag 10 januari 2012

Löv i borstat stål och....onda herr migrän på besök.

Vad skönt med snö, men synd att den inte ligger kvar... Roligt med ungarna som leker i snön, kreativitet gillas mycket. Onda, dumma herr migrän kom tillbaks i natt. Jag gick och jobbade en stund i förmiddags för det var brev som skulle skickas ut och det var bara jag som hade adresserna och visste var lapparna fanns i datorn. Men det blev kort, sedan hem igen och ta resten av tabletterna. Huvudvärken la sig efter en stund eller det tog udden av den i alla fall. Sedan var det en go kudde att krama i eftermiddags.

Sedan i kväll plockade vi ner julpyntet, det lilla som vi hade plockat fram. Hängde upp de "vanliga" gardinerna igen, känns så tomt nu när det är som vanligt igen. Undrar bara om jag hängt upp de på rätt håll...eller upp och ned...vad tror du kära granne mitt över som jag har samma som :) *leeer*

Och, jag/vi fick av vår goa vän "Ö" ett specialdesignat löv som hänger i fönstret på undervåningen. Lövet är "lövtunt" ha ha ha kul va! och i borstat stål, så URSNYGGT. Jag har två små också men de ska få hänga i ett annat fönster. Men detta löv är så fantastiskt snyggt.




                                              Tack "Ö" , visst pryder den sin plats!!!!

söndag 8 januari 2012

onsdag 4 januari 2012

nyår med önskningar om 2012

Efter helgerna så var jag på första sjukgymnast besöket på länge...3 veckor. Och det var behövligt. Jag har ont i lederna och mer  vätska i kroppen än vanligt. När jag kom från sjukhuset hade jag så ont i kroppen så jag la mig och sova flera timmar. I dag var det första gången på en månad jag fick en släng av migrän, men jag hann att ta tabletten innan det bröt ut för långt. Jag tror att tröttheten och värken och att det var lite mycket på jobbet idag som gjorde att det bröt ut. Jag låg på min härliga spikmatta medan tabletterna verkade och får nog göra det en släng till idag. Några har bett mig lägga in när Cajsa sjöng på julaftonen, jag har laddat upp den, men lyckas inte få in den på bloggen, men gör ett nytt försök i morgon.

På nyårsaftonen var vi hos goda vänner i Gnosjö. En mycket trevlig kväll. När jag skulle ta på mig luvan ute när vi sköt raketer så tappade jag kameran i backen...och något hände, så en del kort är putts väck...trist. För det var många fina kort när vi skickade upp rislamporna... ¤%&/()=))/&%&%¤#--- såååå arg är jag.
 Här är de kort som blev bra i alla fall. Öje och Klas spelar Wii...vem som knockade vem framkom inte...men jag tror det var....
GOTT NYTT ÅR ALLA BLOGG-LÄSARE 
OCH
 JAG HOPPAS ATT 2012 BLIR ETT LUGNT ÅR MED "INGA" SJUKDOMAR... 
OCH SKÖT OM ER, OCH TA VÄL HAND OM VARANDRA.