söndag 6 maj 2012

Med Phille på sjukhus!

Usch vilket hemskt dygn det har varit...
I onsdags började Phille att få huvudvärk. Tog smärtstillande och la sig. På torsdagsmorgonen hade han mer ont och han tog tempen, men det var ingen feber, så han tog alvedon och ipren och gick sedan till skolan. Efter konfan var han väldigt blek och hängig. Jag var på föreläsning på torsdagskvällen och var inte hemma när han la sig. Han hade skickat ett sms som jag inte såg och det stod att han hade ont och att ha la sig tidigare än han brukar. På fredags morgon hade han ff ont i huvudet. Han fick smärt stillande och var hemma fr skolan. Sent på eftermiddagen var han uppe och åt lite och satte sig vid datorn. Han åt ganska normalt på fredagskvällen men hade ff ont. Klockan 5 på morgonen ropar han på mig och säger att han mår dåligt, han har precis varit på toa. Naturligtvis hör jag direkt det är nog en mammainstinkt. Jag hämtar spann och när han vänder på sig så kräks han . Och varje gång han vänder på sig så kräks han. Han får inte behålla tabletterna och han gnyr hela tiden av smärta. Jag ringer då akuten men de tar inte emot under 18 år, men de säger att jag ska ringa till barnakuten i Jönköping (som har hand om alla upp till 18 år), vilket jag gör. Hon tycker att jag ska ringa in en ambulans som tar hnm dit. Sagt och gjort och efter ett tag kommer ambulansen. Han har då hunnit att kräkas ytterligare en gång. De kollar hnm och ser att han även har fått 38,5 i feber och är lite nackstel. De ringer in och frågar barnakuten om de ska avvakta till vårdcentralen öppnar vid kl tio. Men de på barnakuten säger att de ska köra in hnm dit.
Ambulanskillarna hjälper hnm ner för trappan och håller i hnm. När han kommit halvvägs ut i ambulansen kräks han ännu mer.
När vi kommer in på barnakuten så har de gjort iordning ett rum åt hnm. De kollar hnm och han har ff feber och tål inte ljus, och har lite hög puls. Ambulanskillen släcker ner rummet. Han kan inte behålla några tabletter utan får suppar. De sätter dropp på hnm.  Efter ett tag kommer läkaren och han ser direkt att han är lite stel i nacken. Och så kräks han igen.
Han blir inlagd och får smärtstilland hela tiden. Tills slut tar det toppen på smärtan och det blir uthärdigt men han är ff sängliggande. Blodprovs svaren blir klara och det visar lite förhöjt värde. Vilket visar på infektion men....de kan utesluta att det är bakteriell hj.hinne inflamation i alla fall.SKÖNT!!! Dr avväger om de ska göra ryggmärgsprov men beslutar framåt kvällen att de inte ska ta det. Eftersom Phille han minnesluckor, feber, huvudvärk, och är ljuskänslig så visar det på virusinfektion på hj.hinnorna men en lindrig variant, så de vill inte utsätta Phille för det. Eftersom det inte går att behandla med antibiotika utan ska läka ut själv och det är lindrig variant så ska han ta det lugnt ett tag framöver. Han kommer att ha huvudvärk och tryck till och från och ska anpassa sig efter det!
Ambulansperson och personalen på akuten och barnavd var jätte bra. Kändes tryggt på alla vis.
Känns skönt att vara hemma igen. Nu är det bara vila som gäller ett tag framöver.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar