fredag 1 april 2011

Cancer som skällsord

Att vad man blir besviken när man får höra att ordet cancer används dagligen ( på högstadiet) istället för att svära, klaga på något eller bara som en enda stor loska för att man inte har något annat att säga. En del skämtar om det som om det vore något kul, något vardagligt kul ord som är ok...!


Det finns FLERA barn där som har anhöriga som har eller har haft cancer. Det sårar, det sårar så fruktansvärt mycket om man får höra detta dagligen runt sig när man går omkring i korridoren, och att ungdomarna inte fattar bättre själva är för mig en gåta!!!!!!!! Det är kanske inte riktat direkt till någon...men... det verkar som om det är helt OK att bara slänga ur sig det hur som... kanske dags att prata med ungdomarna om vad det innebär, man kan inte/får inte använda det för att man har misslyckats med något...eller att man tycker en lärare är på ett speciellt sätt.


Det är ingen speciell kategori av ungdomar, det kan var "vem som " SÅ KANSKE DET ÄR DAGS ATT PRATA MED TJEJERNA & KILLARNA DÄR HEMMA OM ATT DET FAKTISKT SÅRAR...


Innan användes cp som skällsord, och nu är det ordet cancer med....JAG KÖPER INTE DET...ALLS!!!!! Och...tro inte att det bara är killarna eller bara tjejerna som gör det, näpp båda grupper använder ordet som om det vore något coolt uttryck. Spelar ingen roll om man går i 7,8 eller 9:an är kille eller tjej.


Jag vill inte vara en moralkäring med pekpinne... Tycker bara det är så otroligt tråkigt/ledsamt att en del har det så.

2 kommentarer:

  1. Fy vad man ikan bli ledsen på ungdomars dumhet ibland. Kanske ngn som har eller har haft cancer skulle komma och föreläsa för dem om hur det är???
    Jag undrar om du har ödem på händerna, så du har handskar för det?
    Kram A

    SvaraRadera
  2. Arg och ledsen, det har man all rätt att bli över så fruktansvärt omoget beteende.
    Det är ju trots allt tonåringar det handlar om.
    Mycket smaklöst!

    Men det som är motsatsen till smaklöst, det är den nya bilden du har lagt in på dig.
    Trots att du var så fin med rakat hår, är det så härligt att se hur det nu växer. Lite längre kanske, men du är fin i kort hår OCKSÅ. Jag undrar om färgen kommer att förändras. Så mörk som du är nu har du väl aldrig varit :)
    LOVE!!!

    SvaraRadera