onsdag 20 april 2011

Energi dricka och bollar till fötter

Jag fick tips av två personer faktiskt. Den ena var av en mamma i Hånger och den andra kvinnan var en som går på vattenträningen. Det de gör är att dricka nyttiga smoothies. En av dem dricker frukt smoothies och den andra kvinnan dricker gröna smoothies. Jag har prövat båda sorterna och det skall få en att må bättre, man blir piggare och har man tur så trappas söt suget ner lite. Allt är värt att testa. Jag är så himla trött och irriterad och allmänt less. Jag är irriterad på ungarna, och är det så att det minsta lilla kör ihop sig så blir det en jätte bomb av det. Jag är inte det mista stresstålig. Jag som hade många bollar i luften innan....hela tiden. Och nu är det så fånigt att jag kan börja lipa för minsta lilla bakslag. Jätte fånigt!!!

Jag har inte fått lymfmassage på snart tre veckor och det känns nu. Fötter och ben,armar, axlar är stumma igen och det har samlat på sig mer vätska. Strumporna skar in i skinnet som bare den idag så av med dem direkt. Och igår när det var som varmast så var jag så varm så det dröp om mig. Det är ju som att ha långkalsonger på sig. Av med dem och surt var det på kvällen för då var fötterna som bollar när jag la mig. Jag såg fram mot att gå till sjukgymnasten igår tisdag men då var hon sjuk och på måndag är det ingen vattenträning för det är en röd dag så det blir två veckor tills nästa gång.

I morgon skall C till ortopeden och göra ny armskena som hon har på natten när hon sover. Armskenan har hon varje natt för att räta ut armen och för att hon inte skall ligga på armen så att den kommer under henne el så att hon ligger och sover på armen som man brukar göra. Om hon skulle få armen under sig eller råka ligga på den så skulle armen tryckas ut ur den ihop opererade axelleden som är förstärkt med åtstramade hinnor, senor och muskler. C och jag kommer att åka in på förmiddagentill ortopeden och hoppas att vi får med den nya skenan hem samma dag. De kommer ner från ortoped teknik i Jönköping, det är de som har hand om barn proteser och ortoser mm.

Nu börjar mina naglar att rätta till sig. Nu är det inte så många strängar av ränder på dem och om det nya växer ut nu så hoppas jag att det är de friska naglarna som kommer. Det sticker fortfarande i fingertopparna men jag är så van vid det så jag tänker inte på det så mycket. Likaså så kryper det så i benen, men inte alltid utan det är som när jag fick cellgifterna och då är det som om det är ormar under huden, riktigt obehagligt.

P var på kross banan i Värnamo och körde för första gången med sin nya motorcykel igår. Han fick blodad tand. Jag tycker det räcker med den lilla banan som finns här i Forsheda...

På påskafton ska vi till Norlid. Det är tradition. Förra året var jag som i en dimma runt den tiden. Mellan provtagningen i Jönköping och operationen. Usch ja, tur man inte visste om vad som väntade och vad som skulle hända, vilka bakslag det skulle bli mm mm mm. Men nu sitter jag här, och nu är det bara kropp och själ som skall läka. Jag får erkänna att jag var naiv som trodde att jag skulle var på jobbet och jobba fullt vid denna tiden, men så är det ju inte och jag får låta det ta den tid det tar. Jag ska tillbaks på första återbesöket till cancerläkaren U.S på tisdag. Det är först gången efter Jönköping jag träffar de på cancerteamet här i Värnamo. Nervöst??? Ja visst, som bare den.


2 kommentarer:

  1. Nyttiga drycker och mat hjälper säkert till med att man mår bra.
    Förstår att det är hemskt att vara uppsvullen, det gör faktiskt ont.
    Nu önskar jag dig en skön påsk och att det är positiva besked på tisdag.
    Kram till er alla

    SvaraRadera
  2. Glad Påsk från Böckerskogen.
    Killarna (läs Pelle o Fredde) har varit ute o krattat hela förmiddagen och nu lirar dom golf. Jag o Joel sitter framför våra Maccar och jobbar, Joel med Tshirt tryck för Rock-Paper-Scissors och jag med barnbadkläder för Ålle såklart.
    Det känns fantastiskt med ett milöombyte. Ikväll ska jag ner till stallet o kolla, det är hopptävlingar. Ska bli kul att träffa like locals.
    (En tråkig nyhet är att granne -rakt över gatan- Gs dotter A drabbats av samma sak som du. Hon blev opererad i måndags nere i F. Vill du så kan du slå mej en pling på min mobil 0704 718330.)

    Kram o hälsa familjen

    SvaraRadera