söndag 5 maj 2013

Kosläpp på Grönlid

Idag var det kosläpp hos Doa på Grönlid. Jag hade först inte tänkt att cykla ut eftersom jag hade så ont i musklerna igen. Men Cajsa var tidigt påklädd och färdig så jag tog fram cyklarna och vi klädde oss varmt så vi susade ut kl kvart i tio. Det är mysigt, och det är synd om de barn som aldrig får vara med om detta, lukta ladugård och se och förnimma den levande miljön. Väl där så var det tipspromenad och Arla bjöd på bulle och mjölk. Därefter så fick man gå runt i ladugården och titta, och Cajsa prioriterade naturligtvis kalvarna först. En liten kalv föddes igår kl 16.00 och var drygt en halv dag gammal...söt? JA! Därefter så tog vi plats så att vi kunde stå bra till så att vi kunde ta kort. Att, det är lika kul att se kossorna varje gång de släpps ut på grönbete. Hoppar, skuttar och så lekfulla...bena fulla med spring.
Carro som var med och hjälpte till denna dag berättade att hon hade med sig Zebra som skulle hjälp till när de skulle ta in korna igen på eftermiddagen. Hon lovade att ringa oss när de skulle in så vi fick se Zebra in action. Sagt och gjort, vi susade iväg en andra gång ut till Grönlid och väl där igen så hamnade vi i hagen och "bromsade" kossorna för att smita ut i hagen igen. Leeer.
Levade landsbygd nära in på, man kan inte bo bättre. Det är så himla kul att träffa barnen man har i grupperna när man är ute så här, man får en liten kram eller så hör man däääär äääär Tiiiina och så står de och hoppar och vinkar. Bästa belöningen någonsin!
Klicka HÄR för att komma till Arlas sida om du vill gå på kosläpp nära dig!!!
 
Lite bilder från dagen:
 Smakar bra med bulle och "en" klunk mjölk. Carro serverade Cajsa.
Drygt en dag gammal kalv som barnen fick klappa. Lovely!
 
 Cajsa.
 Mycket folk kom för att se kosläppet, någon gissade att det var mellan 2500-3000 personer.
 Glad damer som stått inne och släpps ut på grönbete, glädjehopp.
 Lek i hagen
 
 Carros hund Zebra ligger och väntar på kommando...helt fantastiskt att se hunden valla.
Matte och hund, Carro och Zebra 
 

1 kommentar:

  1. Vad rätt ni gjorde, ni du och Cajsa cyklade iväg på kosläpp.
    Trots att jag bor på landet, har jag aldrig upplevt detta.
    Det måste smitta av sig, en sådan lycka, som korna tycks uppleva. Vilken frihetskänsla!
    Vissa bilder får mig direkt att tänka på hambo.
    Att "min lilla tjej", fastnade för den nyfödda kalven är inte konstigt. Båda är så söta :)
    LOVE!

    SvaraRadera