fredag 24 maj 2013

Min favoritplats & info om bröstrekonstruktion

Jag har egentligen ingen si så där favoritplats, men jag trivs så otroligt bra på Norlid, där mamma och pappa bor. Min mormor och morfar bodde där innan och det är förknippat med så många roliga minnen, även tragiska men de roliga överväger tungt!
Min mormor sa alltid vackra Norlid, och som vuxen förstår jag precis vad hon menar. Lugnet, stillheten, ängarna som blommar och enkelheten i naturen. Nu har ängarna börjat att blomma, först vitsipporna, häggen och därefter totalexploderar ängen med alla blommor och orkidéer.
Någon slags ro infinner sig när jag kör bilvägen upp och jag tänker på mormor och morfar och hur priviligierad jag är som har varit där mycket som barn.
***
Förra tisdagen när jag var på kirurgen frågade jag lite om ev återuppbyggnad av brösten. Jag berättade för U.S hur illa jag tycker om min kropp osv, vilket hon har full förståelse för. Hon berättade igen att om man lägger in kuddar så skuggar de ev. nya knölar/metastaser mm. Skulle man behöva ta biopsi så är det lätt att komma åt fel och så skadar man proteserna. Det som skulle vara bra för mig är om det skulle gå att bygga upp med den egna vävnaden från magen som vi kallar inom cancerkretsar en sk. "magtutte". Men om jag inte kan göra detta då frågade jag. Då frågade jag istället om man kunde fixa lite med magen så kroppen blir symetrisk i all fall. Man kan, sa hon men, då är det så att du måste ha ett BMI på 25 för att överhuvud taget få göra det. Men OM du har gjort gastric bypass så gör de en förbättring/förändring av din mage.
Ja, nu har jag ju inte gjort det så jag kan känna mig blåst på det och jag har en otrolig lång bit för att komma ner till 25 i BMI.
***
Den här veckan har det varit den sista veckan med barngrupperna för denna terminen. Vi har varit ute en del när vädret tillåtit. Terminen har gått fort, väldigt fort. I morgon lördag är det bilrally som avslutning för alla orter i vår församling med avslutning i Forsheda hembygdspark. Jag och Klas kommer att stå vid två av stationerna så mormor och morfar kommer att ta Cajsa i bilen och åka runt.
Jag har haft migrän i veckan och det var en månad sedan jag hade det sist och jag känner mig lite matt i kroppen efter den. Det har varit lite för mycket inplanerat på jobbet och jag får försöka att hålla mig till timmarna jag har så jag orkar med att jobba mina procent.
Idag arbetade jag bara på fm jag ville hälsa på mina goa vän P. Det ger så mycket att träffa henne. Samma resa, samma mål. Kämpa på vännen!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar