tisdag 22 mars 2011

tid för återbesök, svullna fötter och vårsnö

Det har inte blivit så mycket gjort denna veckan. Jag har inte fått ngn lymfmassage på två veckor vilken märks på kroppen. Mitt hö ben är rejält svullet och foten "stasar". Jag försöker att göra mina övningar hemma men det är inte tillräckligt. Även vänster armen är så svullen. Förra veckan var sjukgymnasten sjuk men jag hade inte kunnat gå ändå eftersom jag inte var helt frisk från min förkyldning. Är lite trött på vårsnön (kallar den så) som föll förra veckan. Onödigt med mer snöblask, men det måste väl ner innan det kan vända helt. Det är ju sommartid på söndag.

Jag har fått lov att låna gympasalen av skolan så att C kan träna i att klättra. Hon övar i ribbstol så att hennes hö-arm alltid är underst. Det är svårt att memorera in att klättra tvärtom när
man har ett "tänk" som hö-hänt. Det vill till att det blir rätt så att hon inte blir hängandes med hö-armen för då kommer axelleden med all säkerhet att hoppa ur led. Idag fick fyra stycken barn hålla i gympalektionen. C och kompisen T höll i första delen av lektionen med uppvärmning och därefter en lek som hette Kinesiska muren, roligt att se hur de informerar kompisarna och leder gruppen och sedan själva få bli ledda av någon annan. ROLIGT!!!
När jag var och hade vattenträning så berättade sjukgymnasten att genom att vara i vattnet så trycker det mer än att ha stödstrumporna på. En vän sa att det kan man nästan tänka sig för man flyter ju i vattnet även om man väger lite. Ja, sa jag. Tyngdkraft det har jag gott om... *leeer*. Och det känns att det är bra dels för att lymfvätskan skall bort och att jag skall kunna röra lederna mer.

Igår fick jag datumet för återbesök till cancerläkaren i Värnamo. Det blir den 26 april. Men innan dess skall jag gör mammografi/ultraljud så att svaren finns klara när jag kommer dit. Det känns onekligen nervöst... Pappa skall in nästa vecka på kontroll. De kommer att söva honom och gå ner i halsen och se om de fått bort tumören genom strålningen

Nej, nu sticker det så i benet så jag får lägga det en stund i högläge.

Skall kolla lite på vårkläder på nätet. Jag får väl nosa upp en sida med elefantstorlekar : )

2 kommentarer:

  1. Det är inte lätt att låta bli att oroa sig, men vi får ta en dag i taget och njuta av den, tills återbesöken är avklarade. När det behövs, försöker jag leva efter mottot, " Oroa dig inte för morgondagen. Femtio procent av det du oroar dig för händer inte, femtio procent händer ändå".
    Vilken bild, den med spindelnätet!! Jag tycker att spindlar är de duktigaste vävarna. Riktiga konstverk.
    "Aprilsnö är fåragö", men den senaste snön som kom var ju Marssnö, vet inte vad det innebär. Kanske "Marssnö är lyckogö" ;) :)
    Lite nya vårkläder är aldrig fel, de är uppmuntrande.
    LOVE!!!

    SvaraRadera
  2. Underbart att du är så positiv av dig Tina! Ha en underbar dag i solen :)

    SvaraRadera