torsdag 20 januari 2011

Hallonlakrisskallepåse, raggarmunkar, tid till sjukgymnasten och utedag

I morgon fredag har barnen på högstadiet utedag. De skall till en sjö och fiska. Jag fick en lista av P vad som skulle med. Något att grilla (det blev tjock grillkorv), korvbröd, två drickor, chokladmjölk, marshmellows (min idé), pasta, två munkar...kanske ngt jag glömt. Han ser verkligen fram mot det!!! Hoppas det blir rolig för dem! Ja just det...det viktigaste sa han var ISDUBBARNA, sicken tur att jag visste var de var för någon stans! YES!
Jag har blivit tillsagd av läkarna att inte äta lösgodis pga risk för bakterier...och det är ju inte så lätt att alltid gå förbi där, men jag har hållt mig, duktigt va!!!! Men hallonlakritsskallarna då, som jag bara älskar. Än är undrets tid inte förbi... jag har hittat dem idag, i en affär i en påse... i skrivandets stund så njuuuter jag av dem. Tänka sig att man kan bli så lycklig för en påse godis. HAHAHA. Tack G för sällskapet i em. Trevligt med fika också.
Idag så skulle vi ha raggarmunkar som barnen säger :) men jag hade inte ork till att göra riktiga. Efter att varit på jobbet en runda på fm och informerat min vikarie om grupperna och sedan på em kört C till sången på kulturskolan så blev det ett köpt paket med raggmunkar (smet att göra själv). Jag har alltid sagt att jag kommer aldrig att köpa dem för det kan man gott göra själv. Nu är ju omständigheterna som de är och jag köpte. Men ve å fasa....det var bland det vidrigaste jag hade ätit. My oh my...vad skulle jag säga till barnen, idag blir det fläsk med fläsk...nä jag satte fram det på bordet. Vi åt av det, men det var ingen angenäm upplevelse. Men flääääääsket var gott och knaprigt. Tacka vet jag riktiga raggmunkar med riven potatis i. Det fanns ett matställe förr i Falkenberg som hette Gudmunden (tror jag det var) och där fanns det "riktiga" raggarmunkar men långa goda fläskbitar. Jag beställde alltid raggmunkar om det fanns på menyn.
Idag så ringde jag till min sjukgymnast. Men hon var i tyskland och kom tillbaks den 31 januari...så länge ville jag inte vänta så hon i receptionen sa att en annan kommer att ringa upp mig. Sagt och gjort det ringde en när jag precis lämnat av C. Jag beskrev mina symtom jag hade och hon sa att--jag vill nog se dig direkt i morgon förmiddag. Vad bra tänkte jag, då kanske det händer något nu då. Så jag skall ta på mig stödstrumporna på armarna så får hon se sa hon om jag skall köpa större. Skall bli intressant och höra vad hon säger om värken i musklerna, lederna och svullnaden i kroppen. Ibland är fötterna som ballonger. Mina vinterstövlar har jag fått lägga på hyllan, jag har P´s kängor från förra året. Tur att jag inte slängde dem.
Får nog skriva till BUBS att det gör större påsar med skallar i...de tog slut så fort!

3 kommentarer:

  1. Jag beundrar din styrka du är Fantastisk kram Jenni

    SvaraRadera
  2. TACK SJÄLV KÄRA VÄN för en go och mysig eftermiddag !!!!
    Hoppas på fler....................g

    SvaraRadera
  3. Fläsk med fläsk, det låter riktigt gott det ;)Kanske du tänker på restaurang Kvarnvingen i Falkenberg.....där vet jag att du har varit med och ätit "raggarmunkar".
    Hoppas det blir fint och skönt väder i morgon för pimplarna. Och stor fångst.Det blir en rejäl `picknickkorg´P får med sig. Mums!!!!!!
    Så bra att du fick tid redan i morgon till en sjukgymnast. Lycka till och hoppas du får hjälp med svullnaden.
    Love!!!

    SvaraRadera