fredag 21 januari 2011

Kroppen full av lymfödem :/

Bilden är lånad på strumpbyxor på nätet.se
Idag var jag hos sjukgymnasten på förmiddagen. Hon var mycket trevlig och saklig. Hon gav ett tryggt intryck. Hon började med att fråga om min behandling och jag berättade. Jag höll på att börja gråta för det kom över mig på ett annat sätt än det gjorde innan. Men jag lyckades att hålla mig, hon skulle ju inte behöva ta hand om den biten också... Hon konstaterade på en gång att hela kroppen är påverkad av lymfödem. Du har från halsen ner till tårna, sa hon. Hon började att palpera på kroppen och hon sa att du har i hela magen också. Jag fnissade till, mmm det är faktiskt fett där sa jag. Jo då lite sa hon men du har mycket, mycket lymfvätska med titta här och så tryckte hon. Hon tyckte det var bra att jag hade armstrumporna på mig. För er som inte vet så är det en strumpa utan fot som sitter tight om armen från handleden till armhålan.
Hon började att lymfmassera mig och hon gjorde det på hela kroppen. Hon höll på en timma att bara massera så att lymfcirkulationen skulle komma igång. Från halsen ända ner till tårna masserade hon. Jag kan inte annat än att säga att mestadels så var det ganska skönt med mjukmassage, men ibland gjorde det ont.
När hon var färdig sa hon att hon ville prova ut strumpor till mig. Jag hade frågat henne innan om de hade strumpor till benen där. Hon tyckte att jag skulle ha en hellång strumpa med fot men utan tår som går ända upp så långt det går upp till låret. En knästrumpa hade bara stasat mer. Hon tog sju olika mått på benet och hämtade sedan strumporna. Ja tjena vad jag skrattade. Ni som känner mig vet ju att jag kan få skrattanfall så det bara väser...mmmm. Den första strumpan tog hon på mig och visade hur jag skulle ha lilla silkesstrumpan för att denna osexigt trånga strumpa skulle kunna krängas på mig. Vi hade roligt när jag sedan skulle försöka ta på mig strumpan. Hon slet med första och nu jag på andra. Jag slant och smällde till mig själv så det stog härliga till...ett tips sa hon--ta diskhandskar så slinter du inte så lätt :) kan ni tänka er mig sitt där på morgonen med gula diskhandskar och ta på mig stödstrumpor som ser ut som stayups, fast osexiga då då. *skratt* !!!!
Ja nu är det ju ingen modetävling och tur är väl det! Bara de gör nytta så får de se ut hur som. Jag skall ha dem en tid framöver, likaså skall fortsätta att använda armstrumporna. Jag känner mig som om jag har tvångströja på kroppen :D
P´s kompis V skrev på facebook via telefonen att V+P+J hade fått första gäddan på anglingen (stavas det så??) på fiskedagen.
GRATTIS KILLAR!!!!
JAG KAN RIKTIGT SE ER FRAMFÖR MIG HUR LYCKLIGA NI ÄR!!!

2 kommentarer:

  1. Tänker på dig kram Jenni

    SvaraRadera
  2. Vad du kämpar min tappra, go´a Tina och kan skratta mitt i allt !!!På tal om skratt, du skulle varit på fikat idag. Ett hiskeligt flabbande och levande!!! Fast väldans roligt !!!Gott när det slår över ibland liksom !! :-)Kraaam! G

    SvaraRadera