tisdag 31 augusti 2010

.........dubbelhaka och stålstubb på huvudet


I går när jag låg och läste för C så såg jag i ögonvrån att hon sneglade på mig. Hon sa---mamma kommer du att ha dubbelhaka när du bli gammal. (alltså så kommer jag att leva länge enligt henne *gött* ) har jag det nu frågade jag -- har du!! sa hon. Allså så kommer jag att ha dubbelhaka när jag är GAMMAL! Sedan när jag läst färdigt Dalslands deckarna så sa hon. Jag gav faktiskt I ett armband när vi åkte till Göteborg. Mmmm jag vet du virkade ett sa jag. --Han blev faktiskt glad sa hon. Ja det kan jag förstå,sa jag. Mmmm han kramade mig, han är en sådan där älskling sa hon.
Älskvärd person menar hon, men en sådan där älskling låter bättre tycker ett modershjärta!!!!
Se upp A...håll hårt i älsklingen!!! *leeeer*

P frågade hur det känns på huvudet nu. Konstigt sa jag som om det är stål och metall som växer ut ur skallen på mig. Kom och känn. Han kände och han sa det är konstigt hår, hårt och mellan hårstråna är det ca 1,5 cm sa han.
Då fick jag en syn framför mig...Kalle & Hobbe.. Kalle är det väl som har spretigt stubb på huvudet,,,japp that´s me!!! Men jag rakade det idag eller jag menar K hjälpte mig. Det känns så äckligt när det inte är riktigt snyggt stubb, så av med det!!!

Igår kom E-M och A med en alldeles nybakad morotskaka, och alla avsnitten av Desperate Housewifes. Så nu vet jag vad jag skall göra...
mumsa på morotskaka och kolla på tv, mellan varven när jag hänger tvätten. För idag orkar jag att hänga tvätt och tvätta.

Tack för titten, välkommen åter!!!

måndag 30 augusti 2010

Blodprover

Åkte in tidigt till Vmo för att ta blodprover. Väl hemma somnade jag till i soffan...igen!! Jag är konstant trött.
Ringde upp till onkologen och frågade om värderna och de hade höjt sig en aning från 0,18 till 0,57 och det är ju bra att det har vänt sa hon, men du är ff infektioskänslig. På onkologen ville de även att jag skulle visa upp "porten" igen i Vmo eftersom det ff inte är helt bra. Väntar i skrivandets stund att de skall ringa från Vmo.

Jag riktigt syter för nästa behandling. Känner på mig att det inte kommer att gå bra. Eventuellt vill de sätta in en läkartid för att kolla "porten" även på onkologen, hoppas att det blir på fredag samtidigt i så fall. Det är ett evigt farande hit och dit.

Man skulle kunna tro att jag är en vampyr för jag är iskall om hela kroppen.

fredag 27 augusti 2010

Extra prover & C & K hemma fr Stockholm

Precis hemkommen från Värnamo och tagit extra prover. Hoppas infektionnsproverna har blivit bättre,likaså de vita bl.kropparna. Min läkare på kirurgen skall ringa idag så jag håller tummarna... Det irriterande röda och svullnaden börjar lägga sig runt portacarthen, men det är ff irriterat och rött och gör ont. Jag tar Heracillin kurens sista tablett på fredagen samma dag jag skall få 3e omgångens cellgifter.

Jag mår riktigt illa bara jag tänker på det. Känner lukten i näsan och smaken av de salta kexen man kan äta samtidigt man är där. Jag tog fram salta kex ur skåpet för några dagar sedan och det riktigt vände sig i magen på mig. Trodde inte att det skulle bli så, betingat illamående kallar dem det. Så nu äter jag en massa digestive och mariekex istället. Man får söka nya vägar.

Fick besök av en jobbarkompis som jobbar som diakoniassistent. Hon hade med sig en fin bukett från församlingen. Det är ju ett "hembesök" sa hon, och vi fnissade. Oftast är det ju äldre som får "hembesök" men denna goa kvinna har helt rätt jobb...
Vi satt och pratade länge, drack te och mumsade på bullar och chokladfingrar. YUMMIE!!!!

Somnade vid kvart i nio i går kväll. P tyckte jag var tråkig men hörde sedan att han sa god natt och gick och läste. C har "peppar peppar" fått in en bra rutin redan nu vid läggningsdags. Hon hade sin 1a engelska lektion igår. Hon var riktigt glad. Vi satt och "presenterade" oss på engelska. WOW...engelskaläxa. STORT!!
Första veckan på högstadiet har varit bra tycker P. Lite annan mentalitet bland högstadielärarna mot låg & mellanstadiets, men helt OK!! Skönt. Lite nervös som förälder är man ju ändå....

K & C har varit i Stockholm på SÖS. Dr hultgren tyckte att det hade gått bra med Cajsas arm. Att den var rak och fin och att nattskenan ger bra resultat. Så S. Melcher arbetsterapeut formade om den och hon skall ff ha den på natten minst ett år till. BRA!!!! De är superbra där uppe. C känner ju sig hemma där, och de känner igen henne/oss. Hon är ju ganska så spontan av sig och denna gång hade hon top model väskan med sina teckningar med sig...*skratt* De hann också med att gå till lekterapin och krama lite på A Bulow. Denna goa ängel som varit mitt & C´s stöd de gånger C opererats. Kommit upp till salen med leksaker och pyssel, pratat med C & mig mm mm mm.
På vägen upp stannade de på Heron City och tittade på Shrek (den nya) 3D. Hon var lyrisk när hon berättade om filmen.
Vi brukar stanna till där för en bensträckare innan vi letar upp vandrarhem mm. Oftast blir det en film med.

Vardagen tuffar på som vanligt även om man har en sjukdom. Och tur är väl det, annars kan man nog gräva ner sig i sjukdomen för mycket. Men det är tufft!! För barnen har sina behov. Och nu poppar det upp frågor igen om cancern från dem.
Det går i vågor. Och jag tar pratet när de vill och inte pocka på en massa de inte vill höra. De skall även få följa med upp en gång och se när jag får cellgifterna. De på onkologen uppmanade mig till att ta med barnen upp. Sedan kan K och barnen åka till A6 eller ngn annan stans efter ett tag.
**************************************************************************************************************************************************************************

INLAGT LITE SENARE SAMMA FÖRMIDDAG:
Telefonsamtal med onkologen.
Mins värden är super låga 0,18 i immunförsvar och de på onkologen vill ev lägga in mig ett par dagar med penicillin intravenöst... f*n varför får man aldrig vara glad...ursäkta svordomen men nu är jag så....¤%%&/()(((/&% trött på det. FYYY!!!! Vi skall höras om 30 min så har sköterskan pratat med läkaren på onkologen. :(

Det blev ingen inläggnng....ännu sa de. Men måste ta temp morgon och kväll. Och minsta lilla jag mår sämre skall jag ringa in. Sköterksan förklarade att läkaren är mycket noga och jag skall kolla /känna av läget hur jag mår! Jag sa att jag fryser, går med ylletofflor sockar jumper fleece jacka + filt. Men det kan vara så sa hon. Men jag skall ta nya prover på måndag morgon tidigt så får vi se om det har vänt.
Hoppas nu att helgen blir bra. K & P skall åka till Hollsbybrunn en äventyrscamp med höghöjds bana och andra extremtuffa events. Det är konfirmander, ku, och hjälpledare från Kärda som åker. C & jag skall vara hemma.
Läste om en kvinna som blev så dålig att hon föll i medvetslöshet pga sin dåliga blodkroppar. Hade ingen aning om att man kunde det!!!! Känns nervöst om det skulle hända om man var själv hemma el med ett barn hemma :/

Tack för titten, välkommen åter.

tisdag 24 augusti 2010

Mer hattar & besök hos kirurgen & resa till Stockholm...






Jag har förmånen att ha fått ännu fler fina mössor. I oliga färger och former. Och vart jag än går så berömmer de hattarna och mössorna. Monster Jam/grave digger bilhatten fick jag i morsdagspresent av P. Det var under en tuff period här hemma innan vi hade fått tydliga besked och vart det lutade!!!
Han hade varit iväg med bästa vänner i Göteborg på Monster Jam uppvisning, och de hade även pit pass, vilket betyder att de fick gå och hälsa på de som ägde bilarna och provsitta en massa krossar mm och få autografer!!!! Han ville väldigt gärna ha denna hatten till mamma för han vet att jag gillar den här bilen och vi brukar titta på tv när de kör. Bara det att man skulle köpa sockervadd också och då fick man bilen på köpet. No big deal kanske....men det kostade hnm 100 kr. *leeeeer* men bilen kom hem och jag fick den. Härliga unge!!!

Området runbt Port a charten har blivit totalt igensvullet. Hårt och alldeles inflamerat. Fick komma in snabbt till kiruren där de trodde att det antingen kommit in bakterie i sticket vid förra cellg.behandlingen eller så har det läckt ut cellg.vätska och så har det varit för starkt för huden och det irriterar och har blivit inflamation av det. Jag fick i alla fall penicillin i hästdoser *leeeer* och så ritade de upp ringar om det ev skulle blir mer. Ser numera ut som en pricktavla för skytte!!!

Idag åkte K och C upp mot Stockholm för återbbesök på Södersjukhuset i morgon. 1 års återbesöket. Och jag fick absolut inte följa med för onkologen pga risk för smitta... var inte lätt kan jag tala om. Jag vill ju vara med och få informtion jag också. Jag har alltid varit den som hållit kontakten med sjukvården när det gäller detta och träning mm mm mm. K & jag skrev ner en massa på papper som skulle förmedlas upp. Hennes önskan är att hon skall få vara med på gymnastiken lite nu. Men hon har en mängd av restriktioner vad hon absolut inte får göra. Men hon längtar så till gympalektionerna. Så hoppas, hoppas att hon får vara med.

P & jag skall ev beställa mat från Bambu ikväll. Han måste ju också får känna sig lite ompysslad. C & K skall äta ute i kväll också. Hoppas at det blir myyyysigt!

lördag 21 augusti 2010

Kärdakväll med Jonas Helgesson


Jätte arg på Gud...ja det får man vara preicis när man vill, var det en som sa till mig när jag berättade att jag var jätte arg på Gud för att jag inte blev skonad från cancer.
Men med tiden får man perspektiv. Chocken lägger sig och man börjar tänka klarare och klarare. Jag kan inte vara arg på Gud...jag är tacksam, ja faktiskt tacksam att det var jag som fick det och inte någon av mina barn. FAKTISKT!!!TACKSAM! Sedan att det är fruktansvärt jobbigt det är en annan sak...

Jonas Helgesson kom till Kärda på Kärdafestivalen och han var så bra. Han har skrivit böckerna Grabben i kuvösen bredvid och Ett cp-bra liv. Ladan var smockfull. K och jag fick stå och de fick t.o.m sätta fram ett partytält i öppningen när det regnade för det var så mycket folk.

Han berättade att det finns så mycket myter kring handikappade.Ett var att handikappade inte kan något, ett annat var att det alltid är synd om dem, ett annat var att man ÄR sitt handikapp. Han tycker att det inte finns några nitlotter i livet, bara vinstlotter. Man har fått en kropp varför inte göra det bästa av det liv man fått. Ta vara på sina egna talanger. Det bjöds på många skratt under hans stand up. Även mycket allvar, man fick sig en och annan tankeställare.

När jag stog där så funderade jag på vad min mening med livet är... Att vara en bra mamma och bra hustru...nopp... där har jag redan misslyckats. Jag får nog ta det som jag alltid har sagt...att... OM JAG HAR GJORT SKILLNAD FÖR EN ENDA PERSON UNDER MIN LEVNAD, DÅ HAR DET VARIT NÅGON MENING MED LIVET. Något annat kommer jag inte på.

Jag gillar Extreme Home Makeover...och Jonas drog en bra paralell med dem.
MOVE THAT BUS...Ta bort bussen, det döljer sig ngt fint bakom, se det, inte fasaden. Hur många gånger har man inte förutfattade meningar. Jag har oftast, nästan alltid tagit de svagas (i mina ögon)parti. Jag fick t.o.m en knytnäve i ansiktet när jag var liten och gick mellan en kille som mobbade en tjej i skolan. Men visst ploppar det upp en och annan dum tanke ibland.

Nu något helt annat...
L & M kom förbi med C och min present för de tyckte att C inte skulle vänta på den längre. Gulligt! Och jag fick fler hattar, så snart blir det fler bilder.
Nu har allt hår dött. K rakade av det sista idag. Den sista stubben växte inte mer och det som fanns var helt dött. Så av med det. C & P har båda gått förbi mig medans jag skriver här och pussat mig på huvudet. Jag kan knapps hålla mig för gråt. För, jag trodde att de skulle tycka att det var äckligt...men nopp, då skulle man inte pussa till mamma på skallen *LOVE THEM LOTS*.

P och minigrannpojken C har kört lite kross och fyrhjuling här i trädgården. Grannpojken kommer och knacka på ibland och han sägen men vuxen röst. Är P hemma, jag har något att säga honom. Söta söta lilla sockertopp.

I morgon börjar de infektionskänsliga dagarna. Hoppas hoppas att det går bra.

fredag 20 augusti 2010

Smolk i bägaren

Vad härligt med en natts sömn, även om man väcktes på morgonen av en sjuk tonåring. Feber, huvudvärk. Till helgen har K ledigt och vi hade äntligen planerat in C´s lilla födelsedagsfest för de närmsta släktingarna. Men nu fick vi ringa runt och sms:a att det inte går.
Kan meddela att det var en mycke besviken 9 åring, men som hon är så blev det inga utbrott, inget gnäll utan bara en kommentar... jag ha då är det som vanligt!
Det skar i bröstet på mig, för jag vet att det inte kommer att bli på ett tag nämligen. K och C åker upp till Stockholm på 1 års återbesök efter operationen som gjordes förra sommaren i augusti. Jag får inte följa med för onkologen, pga infektionsrisken... och är det som förra ggn så kan jag vara inf.känslig ända intill nästa behandling.

Var hos tandis i Gnosjö, inga hål, gött mos!!! Svängde upp till mina föräldrar och sa ett snabbt hej och kollade in den nya bilen. C vill ha en så´n sa hon till morfar...för den hade mugghållare *leeeeer* ja det är viktigt med mugghållare, lilla stumpan.
Tråkigt att se att mamma hade så ont bara, allt kommer på en gång, alla tråkiga händelser...när skall det ta slut! NÄÄÄÄÄÄÄÄÄR!!!!

S från Värnamo kom med en fin stickad mössa igår. Härliga fina färger. Skall lägga in kort så småningom på de nya.

E i Rannäs ringde i morse och frågade om han fick komma och lämna svampstuvning och han hade även tagit med sig rotfrukter till lunch och "bonnaägg". Så jätte vänligt.
Kan inte fatta att folk är så snälla, på alla de olika sätt och vis.
Jag förtjänar inte allt detta. Tänk om jag själv kunde visa alla omsorg när de har det svårt. Måste bättra mig.

Efter lite em-vila skall jag in med C och handla jeans, eftersom det inte går nästa vecka och skolan börjar och den nedrans infektionskänsliga perioden, så måååste det bli idag. Men jag njuter av att handla med henne, hon har ett estetiskt sinne för kläder mm mm.

Dags för febertagning och stoppa i alvedon i tonåringen.
Kanske ner en runda till jobbet och ta en snabb kopp kaffe. Alltid kul att träffa personalen där, man kan va som man är, stackarna jag tvinga ju dem, de kan ju inte välja, jag bara kommer och är som jag är. HAHAHAHAH. De är nog härdade av mina dumheter.

Tack för titten, välkommen åter!

torsdag 19 augusti 2010

FRUKTANSVÄRT BESÖK

I natt hände något jag aldrig trodde skulle händ... BAH!!!
Jag vaknade vid 2 tiden att det var någor ljud i sovrummet. Jag sa till K att det är något ljud. Nä, sa han somna om nu! Visst, mardrömmar har avlöst varandra sedan cancerbeskedet, men detta var ingen dröm. Han släkte lampan och då kom ljudet igen, lät som en helikopter på avstånd, whooom whooom whooom. Nä, sa jag det ÄÄÄÄÄRRRRRRR något i rummet jag HÖÖÖR JU DET!!! Han tände igen och det fanns inget. Och då..... fy , fanken... Det var släkt och då hörde jag ljudet och kände något som rörde mig vid huvudet som strök mig liksom...SKRIIIIIIIK! FÖR %&&==)(/&%¤#"#¤ DET ÄR NÅGOT HÄR INNE.

Jag in under täcket, K tände lampan och då...snabb som ett jetplan runt runt runt...EN FLADDERMUS!!!!!!!
Jag hörde hur han slog och fäktade. Till slut tog syret slut under täcket, och samtidigt hörde jag C, mamma vad är det??? K ropade, stanna på ditt rum, det är en fladdermus i huset.
Jag rusade snabbt in till henne, P hade också vaknat nu av skriket. Nu flög den in i tv-rummet. K snabbt igen med dörren och slog och fäktade och försökte med allt. Till slut stängde han dörren. Jag går och lägger mig det går inte även om fönstrerna är öppnade... Jag låg i C säng. Vi hade täcket uppdraget ända upp till hakan, bara 2 ansikten syntes :)

K kom tillbaks och sa - har du någon aning hur man skall göra. Då kom jag på att min mammas väninna i A-torp gick hem en kväll och hade vitt på sig och det flög på en fladdermus på henne.
Ta en vit handduk och släng upp den så kanske den flyger mot vitt!!!
Sagt och gjort han gjorde så. Jag hörde ända in i hennes rum hur han slog med handduken. Och så blev det tyst...en dörr öppnades...steg...och sedan en massa slag och dunk och mer dunk och slag, det bara rungade i huset kändes det som.

Han fick den, han slängde runt handduken och den dalade och dunket var när han slog ihjäl den med en spade.

I mer än 1 tim höll han på. Tack och lov att han vågade, för jag gjorde det inte...

Han slängde den i buskarna och på morgonen fick C se att han hade tagit Michael Jackson handduken.
Jag vill haaaaaaaaaaaaaaa den sa C. Var så god och hämta den sa jag. Den skall slängas. Näää jag vill inteeee. Var så god och hämta den... Jag vill inte hämta den,sa hon, nä sa jag, inte jag heller, för det är säkert massa Batman blod på den... USCH!!!!!!

In med barnen i sängarna och de somnade ju om...men inte vi. Kl 5.30 när tidningsbilen kom så hade vi ff inte somnat. Då hade vi hunnit med att äta mackor m mjölk, kolla vilket hotell han och C skall bo på i Stockholm. Kolla på Facebook. Gratulera folk som fyller år i dag (FB).

Det var så fruktansvärt, kändes som om huset var hemsökt...
Bah!!

onsdag 18 augusti 2010

Gunnar Wiklund Livet är härligt ( Let´s think about living )

TEXTEN I DENNA ÄR SÅ BRA...TÖNTFAKTOR...NO NO NO... DENNA SÅNG ÄR FÖR MIG OCH PAPPA

Reaktioner

Helgen avlöpte ganska bra här hemma. Barnen hade förmånen att bli bjudna på en heldag/kväll på Liseberg. De var lyriska när de berättade om det. C hade "lurat" upp en i Balder, vilket hon berättade med förtjusning *leeer* och hade köpt kortet som bevis. MINI ME!!!!! P åkte allt det tuffa med I. P var mycket imponerad!!!!!

Har haft en del svackor dessa dagarna. Ledsen, uppåt, mycket illamående, svallningar, svullen i kroppen. Om barnen ropar när jag är DOWN så brukar jag säga, kommer strax skall bara gråta färdigt...OK!! SÄGER DET DÅ, och ibland så kommer de och tröstar, ibland inte för dEt är vardagsmat här hemma.

Reaktioner på skallePÄR... ja man kan bara skratta... Barnen,som kommer hit tar det naturligt. Jag brukar säga att nu har jag tappat håret och så här kommer det att vara ett tag...det är jag och Beckham, fast jag har dålig bollkänsla...då brukar de fnissa och le lite sedan är det KLART!!!That´s it! Men en del vuxna, jag klandrar inte. Men en del kan inte titta på en och framför allt inte i ögonen. En del säger att jag är sååååååå söt HAHAHAHAHAH och passar i det.
Jag gick ner till jobbet när de fikade. Det var ganska varmt oh kvalmigt denna dag så jag sa nä hä nu tar jag av mig mössan, de e så här jag ser ut TA DA!!! Och det roliga är med dem att de kan skoja om det. Vi började skoja om olika frisyrer runt bordet. En del lite halv flintiga... hur man skall lägga stråna som är kvar på huvudet mm.

Jag fick ju annan dosering på illmåendet + nya tabletter och injektioner innan jag åkte hem. Men jag tycker att jag är mer illmående nu efter helgen än när helgen var. Går och småäter heeeela tiden. Går liksom inte att dämpa. Just nu pimplar jag mineralvatten. Salta kex är bra, men det har jag ätit så jag mår nästan illa när jag ser paketet. Glass gick bra, bara det inte var choklad. nästan samma som när man var gravid.

P vann 2,3 kg Ballerina kex på Liseberg, så grannen och han laddade cykelkorgen med dem och gav sig ut och cykla. C är med grannen på badet. Skall nog upp och sätta mig där en stund.

Tack för titten!

lördag 14 augusti 2010

2 A CELLGIFTSBEHANDLINGEN GJORD

I går vade det dags gör 2a cellgiftsbehandlingen. Barnen lämnades hos mormor och morfar.
Väl upp fick jag vänta i 20 min på att bara få komma till luckan, då var jag redan 5 min försenad till läkaren... därefter 45 min till och då gick jag till kassan och frågade om de hade glömt mig... men oj, vi skulle ju visat att du skull in till läkarna på cellgiftssidan....45 min försenade. Läkaren kom direkt. Och sedan var det som vanligt igen. Goa sköterskor. Läkaren höjde och gav mig fler preparat mot illamåend. Dels innan och nu efter när jag är hemma.

P+C var hos mormor och morfar, de hade haft det jätte kul. Bakad chokladbollar, ätit kyckling, ris, och på kvällen fläskpannkaka, fikat, kollat på huggormar och grodor... spelat dator mm mm.

Har kunnat sova en del i natt. Men har druckit mycket i natt. Skall dricka mycket vätska idag med. Illamåendet kommer och går, men lite bättre, men jag är mycket mer tröttare med denna kombinationen. Men hellre det än illamående...

Nu skall vi plocka ihop vad som behövs inför den stundande Lisebergsresan men A & I från F-berg. K skall möta upp dem på lämplig plats och sedan lämna barnen i deras vård. Och sedan susar de upp mot göteborg. Kan se framförmig hur der spritter i barnen när de går mot Liseberg, <3 br="">
Det skall bli skönt att kunna vila en hel dag själv. Jag har ju mina salta kex och vätska. K har 3st gtj borta mellan 13.30-19.30

torsdag 12 augusti 2010

Inför andra cellgiftsbehandlingen

Nu är det nedräkning igen....inför andra cellgiftsbehandlingen. Barnen kommer att vara hos mormor & morfar. K följer med upp. P har varit hos sina sysslingar och min kusin. De hade kommit med sin husvagn till kampingen i Gnosjö. Där var han med dem och sov över i husvagnen. Han har haft det kanonkul!!!

Min mamma försöker att lära mig och C att virka.... gode värld vilkt tålamod hon har....med mig... Jag fick även en ny virkad mössa av henne. Bild kommer snart.
C virkade en väska till sina barbie dockor.

I morgon börjar det med ett läkarbesök. Därefter ca 1 tim väntan på cellgiftsbehandlingen. Hoppas jag får samma mediciner mot illamående som förra gången. De hjälpte ganska bra. Jag hoppas även på att de inte behöver höja dosen på cellgifterna.

På lördag har min kusin och hennes man erbjudit barnen att följa med till Liseberg. Barnen ser fram mot det jätte mycket.
Skönt för dem att slippa vara hemma när jag är som mest dålig. Och så kan K jobba som vanligt, 4 gtj:er i helgen.

måndag 9 augusti 2010

HATTKAVALKAD














Dagen började med att åka till sjukhuset för att ta nya prover. De hade bara stigit till 0,8...inte bra, men det har i alla fall vänt. Och cellgifterna har gjort kroppen till att reagera i alla fall.
Här hemma blev jag gratulerad på många sätt. I går av P&J ,AV FAM, SMS, FACEBOOK, BREV PÅ POSTEN, PAKET PÅ POSTEN, TELEFONSAMTAL, E-POST. Övriga släkten får vänta ett tag till, pga de dåliga proverna...surt!!
P´s fd dagisfröken på montessori kom över och lämnade underbart designade hattar hon hade stickat själv till mig. Min kusin har gjort 2 st dunderfina, läckra kreationer i även de i härliga färger. Min mamma har gjort ett antal härliga hattar i olika färg och form. Men en lila fick jag inte behålla, den skulle C ha tyckte C själv, för det var en orkidé på den...så var så god, hon fick den! :)
I kväll hoppas jag det blir lite mys med fam.
Tack för hjälpen alla ni som virkat/stickat hattar till mig då jag är helt kass på detta.

söndag 8 augusti 2010

KARAKTÄR ELLER DUMHET

Idag var sista dagen vi spenderade i Båstad. K skjutsade P till Vallåsen och därefter så packade vi det sista och körde "norr ut". En eftermiddag och kväll spenderade vi i Falkenberg. C var på Ronja Rövardotter med mig och Klas o min kusin. Eftersom jag inte kunde vara i stora folksamlingar under de mest infektionskänsliga dagarna, var det bra att teatern var utomhus. Och den var SUVERÄNT BRA!!!!
Två dagar efter så ringde de från onkologen och sa att mina värden på vita blodkroppar inte var bra ALLS. Det skall ligga mellan
1,7 - 7 minst. Och mina var på 0,6. Så i morgon skall jag iväg och ta x-tra prover. Så det var bara att ställa in C födelsedagsfirande för jag fick inte ha det pga infektionsrisken sa de. SURT!

Efter jag rakade mig på huvudet har jag bara fått possitiva reaktioner... Kul, tror inte att de säger det bara för att vara snälla, utan jag känner mig inte så ful som jag trodde....eller så är jag korkad.
BY THE WAY...korkad... vet inte om det krävs karaktär el dumhet för att visa sig skallig i Båstad. Men det struntade jag i jag satt utan mössa el scarves på bryggan i Kattvik. En del vuxna kollade till lite, kanske för att de inte tyckte om det el för att de är ovana. Barn däremot kollar inte alls..va då då... är väl ingen konstigt... barn är härliga!!!!

En liten kille som tillbringar somrarna i Båstad kom fram till mig vid stugan när vi kommit efter jag rakat håret. Han frågade om jag varit på sjukhuset nu och fått min medicin och han frågade varför man får cancer. Sedan när jag förklarade att jag får medicinen för att jag skall leva LÄÄÄÄÄÄÄNGE så tog han båda armarna för brösten och sa ååååå vad glad jag blir. Därefter gjorde vi high five. Och när jag kom in i stugan bara stortjöt jag...

En av sommarens "halleluja moment" var när vi och fam A köpte pizza och åkte ut till klipporna och stupen vid Hovs hallar och åt pizzan där. Så fantastiskt att sitta där och låta det skymma. Klippt pizza utomhus, wow. Och barn som klättrar ner för stigen mot klipporna och hör deras glada skratt. Mumma för själen.

Nu laddar jag för nästa cellgiftsbehandling. C sitter just nu i skrivande stund och sjunger för mig och klappar mig på stubben. minst 2 provtagningar denna vecka och ett annat läkarbesök. Därefter c-gifter på fredag & läkarbesök.